A ja w 1.9D nie mam przyspieszacza.
co wtedy zrobić jak po odpaleniu silnik buczy na 500 obr/min
Moderator: Moderator
l007 napisał(a):skoro jak przekrecamy stacyjke to te swiece tak jakby sie palą przez pierwsz powiedzmy pare sekund potem gasną
l007 napisał(a):No i jeszcze raz te pytanko o swiece - niektorzy pisza ze jak swilnik telepie to trzeba swiece wymienic - więc co one maja do tego skoro one są tylko do odpalenia silnika (a potem juz nie pracują mimo że silnik telepie).. ?
l007 napisał(a):No i o co chodzi z tym ssanniem/przyspieszaczem - niektorzy mówią że jest on w kabinie, inni ze pod maską, jak to jest? - ja nic takiego nie widziałem u siebie, a jeśli jest pod maską to w takim razie nie jest to funkcja ktorej kierowca moze normalnie uzywac - w przeciwnym razie byla by przeciągnieta do kabiny..;
masz małą rączkę pod włącznikiem świateł
l007 napisał(a):No i nie moge tej wajchy pod światłami znaleźc - można jeszcze jakąś podpowiedź
Czyli rozumiem że nawet jak ten znaczek świec żarowych zniknie to one i tak grzeją aż do osiągniecia przez silnik temperatury 60 st C - czyli w tym przypadku jezeli próbuje rozgrzac silnik zmrożony poprzez wlaczanie stacyjki i wylaczanie (kiedy znaczek św zarowych znika) to jest to bez sensu - skoro swiece pomimo jego zniknięcia grzeją dalej ?
l007 napisał(a):Witam - no i jeszcze do pana Leoparda :
Czy to mozliwe ze automat - wiadomo - jest to pompa mechaniczna, do automatu potrzebny jest czyjnik temperatury, mechanizm ktory steruje obrotami, i komputer ktory będzie sterowal tym mechanizmem - wiec czy przy pompie mechanicznej to mozliwe?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości