LAMPY DEPO DO GOLF III - PROBLEM ZE SMOKED

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez matthewm » 26 maja 2009, o 15:58

Witam. Mam założone ori helli i zrobione na nich smoked. Ponieważ ich stan nie jest zbyt dobry zakupiłem na internecie zamienniki firmy Depo. Wszystko byłoby ok ale gdy oglądałem już w rękach lampy okazało się, że sporo się różnią a nie było tego widać na zdjęciach.
Różnice:
- w lampach helli są obszary lustrana dol, które są paskowane i można je było pomalować, natomiast w lampach Depo te dolne lustra są jako jedność i nie są paskowane więc chyba nie moge ich pomalować;
- w lampach helli miejsce w które wkłada się żarówke jest zakończone metalowym tak jakby kółkiem (mam na końcu języka nazwe ble) z dziurą w środku,które też można było pomalować natomiast w zamiennikach Depo ta cześć zrobione jest z lustra w kształcie stożka i w ten stożek wchodzi żarówka.

CZY KTOŚ SPOTKAŁ SIĘ Z TAKIMI ZAMIENNIKAMI??
JEŚLI TAK TO CZY JEST MOŻLIWOŚĆ ZROBIENIA ICH NA SMOKED??

Z GÓRY DZIĘKUJĘ POZDRAWIAM

:?: :?: :?: :?:
matthewm
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez K@mil » 26 maja 2009, o 17:21

matthewm napisał(a): w lampach helli są obszary lustrana dol, które są paskowane i można je było pomalować, natomiast w lampach Depo te dolne lustra są jako jedność i nie są paskowane więc chyba nie moge ich pomalować;

zgadza sie w lampach Depo tak jest ... maluje smiało to... nawet lepiej sie maluje tzn szybciej niz jak jest paskowane :)...

Obrazek Obrazek

Zawsze mozesz tez do obudowy DEPO wlozyc oblysnik z lamp Helii :) no chyba ze masz odblysniki zjechane...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

LAMPY DEPO ...

Postprzez matthewm » 27 maja 2009, o 11:19

Dzięki za odpowiedź. Na fotkach widze dałeś smoked lamp Helli. Mówisz że Depo moge malować ale pytanie moje gdzie?? Skoro cały dół to jedno lustro (fotka).
Obrazek

No ale w sumie jak nie znajde odpowiedzi na moje nurtujące mnie pytania to zrobie tak jak napisałeś. Włoże wkład z Helli do lampy Depo i gitara gra. O ile oczywiście wszystkie zaczepy mają tak samo.
Pozdrawiam
matthewm
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Legionista » 27 maja 2009, o 11:24

matthewm, Mozesz tak samo pomalowac jak ori, a co do środka (element z lustra stożek)to bedzie z tym problem, bo nie wiem jak bedzie ci swieciło jak to walniesz na czarno

[ Dodano: 2009-05-27, 11:28 ]
Tylko na dole daj troche papierem delikatnym po oblysniku(Głatki) zeby lepiej farba się trzymałą i bedzie Gitarka
Legionista
Members

Postprzez K@mil » 27 maja 2009, o 17:14

matthewm napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Na fotkach widze dałeś smoked lamp Helli

to sa depo... myslalem ze chodzi Ci o obramówke calej lampy... bo w depo jest gładka...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Stylizacja