Żarówki H3 - które godne uwagi ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Skaktus » 4 paź 2010, o 14:16

Witam.

Stoję przed dylematem wyboru żarówek typu H3 do świateł długich.

Obecnie posiadam żarówki typu standard, jedna Hella, druga Hejalux... Co dziwne Hella wcześniej siedziała w halogenie i wypaliła odbłyśnik...dlatego chcę je wymienić na nowe.

Obecnie mam do wyboru Philips Premium +30%, Osram Night Breaker, Osram Cool Blue, Tungsram Standard, Tungsram żółta bańka.

Najtańsze są Tungsramy - 3,5 zł, Philips po ok 10 zł sztuka, natomiast Osram po 21 zł. Które byście polecali do długich świateł w projektorach TYC ? W sumie zastanawiam się najbardziej pomiędzy Cool Blue a Breaker-ami, co o tym sądzicie ? Czy ktoś porównywał oba modele ? Czy warto dawać na nie pieniądze, w sumie długie rzadko się używa, więc pewnie zakup będzie raz na kilka lat ;P

Jakieś sugestie ? O ile tematy żarówek H1, H7 itp są już przewałkowane to H3 nie są popularne i mało o nich informacji.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez e2 » 4 paź 2010, o 14:41

szczerze - tak dużo korzystasz z długich by dopłacać nie wiadomo ile do dobrych żarówek? Ja mam zwykłe i nie narzekam bo rzadko używam długich. Bardziej by komuś mrygnąć na drodze :P. Ale jakbym miał teraz wybierać to osramów za cholerę - miałem h1 i żałuję ich kupna choć były tanie. Wolałbym philipsy bo mam do nich większe zaufanie.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez darkmen21 » 7 lis 2010, o 09:41

e2 napisał(a):szczerze - tak dużo korzystasz z długich by dopłacać nie wiadomo ile do dobrych żarówek? Ja mam zwykłe i nie narzekam bo rzadko używam długich.
zgadzam sie z kolegą

i ja również kupuje zawsze philipsa, które dobrze świecą i w dodatku są wytrzymałe
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez ptaszek87 » 21 gru 2010, o 00:21

a ja z kolei mam osram night breaker w swiatlach mijania H1 oraz w swiatlach długich H3 w projektorach TYC, i szczerze z reka na sercu oplacalo sie dolozyc pare pln-ów bo jakosc jest naprawde na wysokim poziomie, jestem z nich barrdzo zadowolony i szczerze moge je polecic, zwlaszcza jak sie wlaczy dlugie to naprawde ladnie i jasno swieca, no ale cos to sa moje wrażenia a każdy ma inne wiec decyzja nalezy do Ciebie Skaktus
ptaszek87
Czytacz

- - -

Powrót do Stylizacja