Dużo pali LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 13 wrz 2010, o 13:23

Nie znam się na VAG, ale napewno nie może on podać faktycznego wyprzedzenia zapłonu w tym silniku. Nie wiem skąd te dane wogóle.
Generalnie potrzeba lepszego gazownika do regulacji, ew. screeny z jego programu mogły by coś wnieść.
pablomed
Members

Postprzez PabloSBT » 13 wrz 2010, o 14:21

a jeszcze mam pytanie czy w tym silniku są 2 czujniki temperatury który jeden podaje sygnał na zegary a drugi do komputera ?? bo Vag mi pokazuje 90 stponi kiedy na liczniku mam 70 stopi a przy licznikowych 80 stopniach włącza się wentylator :d termostat według tego co pokazywał komputer otwiera się prawidłowo od 85 stopni zaczął się robić ciepły dolny wąż a przy 90 stopniach już był cały gorący :d u gazownika byłem i mi zmniejszał dawkę ale i tak tyle samo pali :| gazownik mówił że ma golfa III 1.8 t i mu pali 9 litrów LPG i że mój powinien palić tyle co jego albo jeszcze mniej i mówił żebym się podpiął pod komputer ale błędów żadnych nie było tylko błąd czujnika halla był 515 ale po odpaleniu samochodu znikał :d
PabloSBT
Members

Postprzez e2 » 13 wrz 2010, o 14:27

PabloSBT napisał(a):a jeszcze mam pytanie czy w tym silniku są 2 czujniki temperatury który jeden podaje sygnał na zegary a drugi do komputera bo Vag mi pokazuje 90 stponi kiedy na liczniku mam 70 stopi a przy licznikowych 80 stopniach włącza się wentylator :d termostat według tego co pokazywał komputer otwiera się prawidłowo od 85 stopni zaczął się robić ciepły dolny wąż a przy 90 stopniach już był cały gorący :d

wymień ten termostat ;p to co napisałeś to jest dokładnie opis niesprawnego.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PabloSBT » 21 wrz 2010, o 10:07

termostat sprawny sprawdzałem
kupiłem kabel do LPG i to są screeny z programu
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatecznie mam jeszcze inne ustawienia
Pwa wyłączone (w ten sposób komputer sam ustawia pwa podczas jazdy)
Minimalne otwarcie na biegu jałowym -30
maksymalne otwarcie na biegu jałowym +30
minimalne otwarcie na dużym obciążeniu -35
maksymalne otwarcie na dużym obciążeniu +35
Cut Off 24% do 1400obr
Tps podłączony bezwładność 0.12V
Przełączanie 12 stopni
sonda oscyluje w każdym zakresie obrotów
samochód już nie ma efektu muła na 3cim biegu tak jak miałem po regulacji przez gazowników
spalanie w mieście 9.0- 9,5 tyle miałem największe spalanie ale jak na zimę to i tak nie jest źle
spalanie trasa 6.8-7.5
Preferowany typ jazdy normalny

Temat do zamknięcia wymieniłem czujnik temperatury i sam wyregulowałem gaz i spalanie spadło a pod nogą więcej mocy się pojawiło :)
Ostatnio edytowano 23 gru 2010, o 11:17 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
PabloSBT
Members

Re: Dużo pali LPG

Postprzez tomasz80pl » 22 gru 2010, o 15:03

PabloSBT napisał(a):Witam mam taki oto problem gdy jeździłem zimą samochód palił mi w mieście góra 9 l teraz jeżdżę trybem mieszanym nie tylko po mieście i pali mi 10-14 l ;| a do tego na stacjach mi wchodzi więcej gazu (mam butle 34L a wchodzi 30-31 zimą mi wchodziło max 27) a mniej km robie zimą robiłem 340 na butli a teraz 250 i samochód zamulony jest zauważyłem pod filtrem powietrza że mam przykręconą klapke od dopływu ciepłego powietrza i samochód mi łapie powietrze z komory silnika czy to od tego może być większe spalanie??

Instalacja drugiej generacji
Komputer emulator i acurator Bingo M
Reduktor Tomasetto 100HP
wielozawór tomasetto
tomasz80pl
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)