spalanie lpg 1.4

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

spalanie lpg 1.4

Postprzez k-m-r1 » 29 gru 2008, o 13:11

witam posiadam silnik 1.4 w golfie z 93 roku na pełnym baku zrobie około 800 km wienc zastanawiam się nad instalacją lpg nieznam sie na instalacjach to spytam bardzej uczonych po ile km zwruci mi się instalacja gazowa? jakie będzie spalanie na 100 km? czy warto to robic czy nie ? którą firmę proodukująca instalacje polecacie?
k-m-r1
Weteran

spalanie lpg 1.4

Postprzez Golfik1986 » 29 gru 2008, o 19:29

k-m-r1, stary odpusc sobie ceny benzyny tanieja coraz bardziej wiec to nie ma sensu... chyba ze jakas uzywana instalka za grosze
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez seb » 29 gru 2008, o 20:03

Szkoda silnika, moje byle 1,4 srednio gazu palilo mi 10l/100km w dodatku zamulilo strasznie, musisz pamietac o regulacjach, filterkach czestszej wymianie oleju............. szkoda fatygi zwlaszcza przy obecnych cenach bezyny.
seb

Postprzez arek ryba » 29 gru 2008, o 22:35

seb napisał(a):pamietac o regulacjach, filterkach czestszej wymianie oleju............. szkoda fatygi zwlaszcza przy obecnych cenach bezyny.
:zakrecony: a skąd wiesz co bedzie z rok z ceną benzyny :]
k-m-r1, jak dużo jeździsz np ok 20 tys w roku to instalacja zwróci ci się po roku.
seb napisał(a):czestszej wymianie oleju
co 12 tys spoko :]
mam instalacje juz 1,5 roku i narazie nic w nia nie inwestowałem oprócz filtra na 20 zł jestem juz do przodu ok 1000zł.
ale to twój wybór :hyhy:

[ Dodano: 2008-12-29, 21:37 ]
Golfik1986 napisał(a):chyba ze jakas uzywana instalka za grosze

nie radze!!!!!!
arek ryba
Members

Postprzez seb » 29 gru 2008, o 23:07

arek ryba, ja jestem na nie, na gazie przyspiesznieniem nie powala, wiecej z tym problemu ( no chyba ze ja mialem takiego nie pecha ). A wogole ile on Ci pali? Ile zrobisz kilometrow rocznie?
seb

Postprzez arek ryba » 30 gru 2008, o 13:01

seb napisał(a):A wogole ile on Ci pali? Ile zrobisz kilometrow rocznie?

mam silnik 1.8 AAM od założenia instalacji gazowej czyli juz półtora roku przejechałem dokładnie 32 tyś km. spala mi na trasie (najmniej) 7,7 litra/100km w trybie mieszanym jakieś 8,5 do 9 litrów , spalanie zalezy taz od jakości gazu sufu zawsze spali ci więcej
seb napisał(a):wiecej z tym problemu ( no chyba ze ja mialem takiego nie pecha ).
ja jak narazie nie miałem żadnych probnlemów, instalacja zalezy od tego kto ci ją zakłada i jak ci ja zakłada. i równiez od producenta, ja mam LEVATO i jest spoko. przeglądy co 10 tyś km. zreszta niedługo mam przegląd instalki podłancza pod kompa wyreguluje i wszystko za fryy :-D
arek ryba
Members

Postprzez mani51 » 30 gru 2008, o 13:50

seb napisał(a):szkoda fatygi zwlaszcza przy obecnych cenach bezyny.

zauważ że cena gazu przeważnie jest na poziomie połowy ceny pb - u nas już można kupić poniżej 1,60zł więc nadal opłaci się jeździć na gazie tylko tak jak pisze arek ryba, musi to założyć ktoś z głową a nie pierwszy lepszy artysta
mani51
Members

Postprzez Zaba2 » 30 gru 2008, o 17:39

W zyciu instalki uzywanej!!
Mam ten sam silnik mam gaz jezdze za grosze mam wszystko w tyle co sie z nia dzieje bo mam gwarancje nic ode mnie w serwisie nie chca za regulacje. Prawda jest taka ze auta z gazem bym nie kupil ale sam chetnie bym zalozyl bo wtedy wiem co jest z nia grane. Mam Landirenzo dalem 1800zl 2 lata gwarancji.
Minus instalacji jest taki ze w bagazniku sie zmniejsza miejsce. Zbiornik do ktorego mi wchodzi 33litry oprozniam po 350 km. Co do osiagow to 1.4 jest itak slaby wsadzisz gaz pojezdzisz i albo nie zauwazysz roznicy albo w odczuciu stracisz jakies 2 KM. Fajne jest to ze konczy Ci sie gaz gdzies na trasie pykasz benzynke i szurasz dalej :hyhy:
Zaba2
Czytacz

Postprzez Golfik1986 » 30 gru 2008, o 21:47

wszystko to co piszecie jest prawda zawsze beda przeciwnicy i tacy co by zalozyli. moje zdanie jest takie ze po czasie wychodzi na to samo poniewaz faktycznie na gazie jezdzi sie taniej ale... samochod z instalacja potrzebuje regularnych przegladow instalacji, czestszych wymian swiec, kabli lub cewki. a co najwazniejsze o czym wszyscy wiedza samochod na gazie dostaje strasznie po dupie glownie chodzi mi o spadki mocy ktore dostarcza nam gaz i wyeksloatowanie silnika wiec moim zdaniem na dluzsza mete nie ma to sensu. sam mialem samochod na gaz i tak fajnie tanio i wogole ale non stop mialem jakies problemy poprostu nie przyswajal on gazu
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez seb » 31 gru 2008, o 00:11

Przez poltora roku swoim bylm 1.4 zrobilem prawie 60 tys kilometrow, zwrocilo mi sie to bo duzo jezdzilem, jedyna oszczednosc byla przy dystrybutorze, po tym wszystkim co przezylem z ta instalacja twierdze ze: GAZ TYLKO DO KUCHENEK.
seb

Postprzez mlody12864 » 31 gru 2008, o 11:17

Panowie u nas tak jest w tym dziwnym kraju za łożyć instalke to każdy gazownik założy ale jak coś w niej nie gra to już twój problem oni tylko umią brać pieniądze a resztę :-x maja w hu.....
mlody12864
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)