Sporadyczny problem z odpaleniem na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Kadzik » 8 cze 2012, o 16:07

Witam.
Jakiś czas temu nie mogłem zapalić samochodu na benzynie, złapał na sekundę i zgasł. Próbował kolejny raz i nie chciał w ogóle zajarzyć. Udało się uruchomić silnik na gazie.
Problem ten pojawia się sporadycznie na kilka godzin, później wraca do normy i znowu mogę palić go na benzynie. W czasie jazdy jak przełączę na benzynę samochód jest wszystko ok, po zatrzymaniu auta też jest ok. Tylko odpalić nie chce.
Jakieś 2mies temu wymieniałem przepustnicę, fakt że była ona ze szrotu, ale do tej pory nie było problemów. Czujnik temp. wymieniałem w styczniu.
Czy jest możliwość żeby w sklepie i na szrocie, dali mi nieodpowiednie części? Czy może robi się zwarcie w samochodzie i likwiduje mi części - jedna po drugiej?

Załączam kody błędów.

Obrazek
Kadzik
Czytacz

Postprzez trollu » 8 cze 2012, o 16:34

jakby sprzedali Ci złe rzeczy to by od razu był problem a nie po kilku m-cach. masz VAGa czy podpinałeś gdzieś w warsztacie?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Kadzik » 8 cze 2012, o 18:54

Też tak sądzę, że od razu byłby by problemy. Mam Vaga, a dokładniej Polski Vag 4.9.

[ Dodano: 2012-06-09, 14:06 ]
Dziś postanowiłem sprawdzić, czy pompa paliwa podaje benzynę. Ku mojemu zdziwieniu, nie podaje. Jakiś tydzień temu sprawdzałem i działała. Widocznie po tygodniu się zepsuła/zabrudziła. W pon wyjmę ją i zobaczę co się dzieje. Czy jest szansa, że te błędy w VAG`u były spowodowane uszkodzoną pompą paliwa?

[ Dodano: 2012-06-12, 17:03 ]
Sprawdziłem pompę i teoretycznie wszystko z nią ok. Paliwo zasysa i podaje. Obieg paliwa w układzie paliwowym też jest.
Może być, że Pampa Paliwa daję sporadycznie za małe ciśnienie i wtedy nie chce palić?

[ Dodano: 2012-06-14, 13:38 ]
Dobra. Sprawdziłem pompę, wyczyściłem i zobaczymy czy będzie poprawa...

[ Dodano: 2012-06-19, 16:57 ]
Dalej to samo, pojeździł 4 dni i znowu nie działa. W weekend zakupie pompę paliwa na szrocie, zobaczymy czy będzie poprawa.
Kadzik
Czytacz

Postprzez k-m-r1 » 21 cze 2012, o 10:38

pompa powinna nabic ciesnienie paliwa do 0,6 bara i trzymac przez 4 godz w ukłądzie

tak kiedyś wyczytałem

[ Dodano: 2012-06-21, 09:39 ]
wykasowałęs błędy pojezdziłes sprawdzałes c\zy nie pojawiły sie ponownie?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Kadzik » 21 cze 2012, o 15:22

Dziś sprawdzę co z błędami, dam znać.
Kadzik
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)