PaZi91 napisał(a):chciał bym siebie podpiac je do świateł drogowych zeby mi sie właczały razem z nimi
Jeśli będziesz miał pecha to Ci Miśki wlepią mandat, a jak Cie zatrzymają do kontroli i sprawdza swiatła i zobacza że razem z długimi świeca Ci sie halogeny i nie mozesz ich wylaczyc - zabiora dowód (chyba że zdążysz to przy nich rozmontować). Radze Ci załóż sobie osobny przełącznik albo kup na allegro oryginalny, albo podłącz pod ten z przeciwmgielną tylną. Fajne schematy są jak podłączyć halogeny wykorzystując oryginalna instalację. Jak znajde na naszym forum tą fotoporade to wkleje, tymczasem poszukaj sobie w szukajce na forum czegos w sytlu "podlaczenie halogenow".
Noi znalazło się po 10 sekundach poszukiwań
A jeżeli tak bardzo Ci zależy żeby po włączeniu długich świeciły Ci się halogeny( to na połączeniu zrób jakis szybki wyłącznik, w razie kontroli. Nawiasem mówiąc trochę wydaje mi się bez sensu świecenie halogenami razem z długimi, ponieważ różnica bęzie znikoma, i tak długie Ci oświetlają drogę na tyle dobrze że halogenem nie poprawisz widoczności. Osobiście jak ktos ma te światelka dobrze wyregulowane i nie dają po oczach to mi kompletnie nie przeszkadza jak ktoś ich uzywa, bo to zawszwe widniej na mijania... ale na CB lecą taaaaakie "padalce" pod adresem ludzi jezdzacych na halogenach jak nie ma mgly. Z drugiej strony jak bedzie ktos z przeciwka to i tak wylaczysz dlugie wiec i halogeny zgasną wiec tutaj raczej nikomu zycia uprzykrzac nie bedziesz.
Moim zdaniem ma sens zeby swiecily glownie z postojówkami i z mijania. na dlugich bezsens.
Podsumowując : nie mam i mi ich nie brakuje ALE jakbym dostał pod choinkę to bym założył
Ostatnio edytowano 10 gru 2011, o 00:56 przez
adams, łącznie edytowano 1 raz