Moderator: Moderator
czyli gdzie?martpart napisał(a):światełko działa, przycisk działa, bezpiecznik ok, prąd dochodzi tam gdzie trzeba,
noname_conek napisał(a):czyli gdzie?martpart napisał(a):światełko działa, przycisk działa, bezpiecznik ok, prąd dochodzi tam gdzie trzeba,
po załączeniu klimy obroty podskakuja?
Sprawdź najpierw czy po załączeniu klimy, czy dochodzi napięcie na sprężarkę. jeśli nie dochodzi to sprawdz bezpieczniki które znajdują sie przy zbiorniczku wyrównawczym, potem sprawdź czujnik temperatury który znajduje sie w podszybiu przy komputerze następnie czujnik ciśnienia który znajduje sie przy osuszaczu [musisz zdjąć zderzak, jest to mniej więcej pod filtrem powietrza]
Ale żeby zaoszczędzić sobie czasu to proponuje podjechać do serwisu klimy i i sprawdzić szczelność układu, bo ja rozebrałem wszystko sprawdziłem wszystkie czujniki a co sie okazało pękł przewód w jednym miejscu i wszystko wyleciało nie było ciśnienia czujnik nie podawał napięcia dalej sprężarka nie działała, wymieniłem przewód, zrobiłem próbe ciśnienia i teraz wszystko trybi aż miło
pozdro!
to jestem ciekawy co to za fachowcy... sprawdzali próbę ciśnienia? w jaki sposób?martpart napisał(a):w serwisie klimy już byłem.
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości