2 pytania : schowek / wykładzina w bagolu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez cronx » 8 mar 2009, o 16:02

Siemka chłopaki

Tak jak w tytule tematu mam 2 pytania :

1. Ma ktoś może jakąś foto poradę jak wyjąć schowek od pasażera (bez AIRBAG) ? , lub chociaż niech ktoś napisze dokładnie jak go wyjąć ? bo bez tego nie mogę podłączyć audio ;( .
2. Chce wyjąć wykładzinę z bagażnika ponieważ w jednym miejscu zaczyna ja już brać pleśń ( dlatego ze mi gdzieś leci woda do bagażnika i cały czas pod ta wykładzina jest woda ;( ) i chce ja wyczyścić , tylko ze ona jakoś wchodzi pod tylna kanapę i tam coś ja trzyma. Wyjmował ktoś może ta wykładzinę ? Wiecie może co ja trzyma i gdzie ?

Pozdrawiam cRonx.
cronx
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 8 mar 2009, o 16:06

cronx napisał(a):1. Ma ktoś może jakąś foto poradę jak wyjąć schowek od pasażera (bez AIRBAG) ? , lub chociaż niech ktoś napisze dokładnie jak go wyjąć ? bo bez tego nie mogę podłączyć audio ;( .
odkręcasz ten schowek pod tym właściwym schowkiem (poświecisz lampką to śrubki same wypatrzysz jest ich chyba 6 lub 8 juz nie pamiętam dokładnie) a schowku jak go otworzysz to są kolejne 2 śrubki też do odkręcenia, nie zapomnij wyjąć lampki i uważaj co byś jej nie połamał (lub po lekki wyjęciu schowka odłączysz wtyczkę i masz bez problemu)

cronx napisał(a):2. Chce wyjąć wykładzinę z bagażnika ponieważ w jednym miejscu zaczyna ja już brać pleśń ( dlatego ze mi gdzieś leci woda do bagażnika i cały czas pod ta wykładzina jest woda ;( ) i chce ja wyczyścić , tylko ze ona jakoś wchodzi pod tylna kanapę i tam coś ja trzyma. Wyjmował ktoś może ta wykładzinę ? Wiecie może co ja trzyma i gdzie ?
ja miałem ją wyjętą jak kupiłem auto i z tej wykładziny odstają takie 3 uszka w kształcie rombów ja je powkładałem pod oparcia foteli więc sądzę że w oryginale jest dokładnie tak samo
marcinkoz2910
Members

Postprzez marko1967 » 8 mar 2009, o 18:11

cronx napisał(a):2. Chce wyjąć wykładzinę z bagażnika ponieważ w jednym miejscu zaczyna ja już brać pleśń ( dlatego ze mi gdzieś leci woda do bagażnika i cały czas pod ta wykładzina jest woda ) i chce ja wyczyścić , tylko ze ona jakoś wchodzi pod tylna kanapę i tam coś ja trzyma. Wyjmował ktoś może ta wykładzinę ? Wiecie może co ja trzyma i gdzie ?
wychacz oparcie tylnej kanapy połóż ją i na dole oparcie też jest zablokowane pzesuń te półksiężyce i wychaczje też na dole potem je wyjmnij i teraz możesz siedziska tylnej kanapy podnieśc do góry i wszystrko będziesz miał jak na dłoni pozdrawiam
marko1967
Members

Postprzez sepcio » 8 mar 2009, o 19:43

tak jak napisal kolega marcinkoz2910 z tym ze jest 5 tych srubek na srubokret krzyzakowy a jak wyjmiesz dolny schowek to zobaczysz na dole gornego 2 srubki na klucz.
co do wykladziny w bagazniku to przynajmniej u mnie nic jej nie trzyma pod siedzenia wchodza 3 takie jezyki z materialu, sprobuj polozyc oparcie moze wyjdzie bez problemu a jak nie to podnies siedzisko i bedziesz widzial o co chodzi
sepcio
Czytacz

Postprzez GITgostek » 8 mar 2009, o 20:35

żeby wyciągnąć wykładzine

musisz złożyć siedzenia tylne w poziomo

podegnij do góry tą końcówkę plastikową wykładziny która styka sie z siedzeniami

musisz odlkręcić takie plastikowe dwie nakrętki które zobaczysz po podgięciu do góry tego końcoweg plastiku wykładziny

wyjąć z tych gwninów palstikowy koniec wykładziny

przynajmniej tak jest w variancie

[ Dodano: 2009-03-08, 19:36 ]
tylko jak chcesz prać te wykładzine to nie trzymaj jej długo poza autem bo sie zdeformuje
GITgostek
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze