Nieszczelny golf... :(

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez 89matt » 19 maja 2010, o 18:01

Witam wszystkich.

Napewno wiekszosc z was napisze ze mam uzyc opcji szukaj itd ale na wstepie chce zaznaczyc ze z tym nie spotkałem sie tutaj na 4um.
Przechodzac do sedna problemu. Od paru dni nasz kraj nawiedzaja intensywne opady deszczu a co za tym idzie - zalewa mi golfa. Sprawdziłem wezyki odprowadzajace wode z szyberdachu - wszystko OK , korki w podłodze - OK, z podszybia nie leci. Natomiast woda leci ciurkiem kiedy leje w miejscu zaznaczonym nr 1 na zdjeciu. Do srodka woda dostaje sie po uszczelce z drzwi w miejscu zaznaczonym nr 2. Dodam jednak ze uszczelka w pozostałych miejscach jest sucha, tylko w tym miejscu jest mokra. Woda przelewa sie po uszczelce a nie pod. Teraz pytanie czy przyczyna moze byc "uszczelka" (nie wiem jak dokładnie jak sie do nazywa) zaznaczona nr3 jezeli brakuje pod nia jednego klipsa na wysokosci połowy szyby?

<
1.jpg

<
2.jpg

<
3.jpg

[ Dodano: 2010-05-19, 18:02 ]
Aha i jeszcze jedno, problem wystapił dopiero po malowaniu czyli po sciagnieciu wszystkich uszczelek, przed bylo wszystko OK
89matt
Gaduła

Postprzez PabloSBT » 19 maja 2010, o 18:36

a dół drzwi ci czasami nie wpadł głębiej ?? może drzwi za słabo przylegają do uszczelki :-)
PabloSBT
Members

Postprzez LeszekGT » 19 maja 2010, o 18:58

1. Zobacz czy uszczelka jest dobrze założona. Miejsce stykania się obu końców uszczelki powinno być u dołu drzwi.

2. Zasmaruj miejsca gdzie uszczelka wpina się w karoserię zwykłym smarem.

3. Krzywe drzwi? :zdziwko:
LeszekGT
VIP

Postprzez majster » 23 maja 2010, o 12:09

Panowie, a przeciekało komuś od strony pasażera przy tych słupkach podtrzymujących podsufitkę. Zauważyłem, że na zewnątrz właśnie od tej strony uszczelka źle przylega. Tylko, że wcześniej nie było z tym problemu, dopiero od piątku zauważyłem że podsufitka jest nieco mokra.
Nie mam już wózka...
majster
Czytacz

Postprzez Goral1985 » 24 maja 2010, o 11:14

majster napisał(a):Panowie, a przeciekało komuś od strony pasażera przy tych słupkach podtrzymujących podsufitkę. Zauważyłem, że na zewnątrz właśnie od tej strony uszczelka źle przylega. Tylko, że wcześniej nie było z tym problemu, dopiero od piątku zauważyłem że podsufitka jest nieco mokra.

Mam dokladnie tak samo!!!!! z tylu po prawej strony przy mocnych deszczach kapalo mi do bagaznika :-( niby zdejmowalem uszczelke z tej strony i wyglada ze wszystko jest OK blotnik jest oryginalny wiec seryjne spawy i zabezpieczenie a woda cieknie:(
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 24 maja 2010, o 16:13

często woda przecieka na łączeniu blach dachu i słupka, tam najczęsciwej robią się nieszczelności z powodu niedoklejonej szyby lub korozji. Po zdjęciu wewn. jasnej osłonki przedniego słupka będzie widać na kleju między szybą a karoserią brud i zacieki - u mnie tak było, więc dałem info gdzie szukać.

U siebie oprócz wewn. pokrywy słupka odkręciłem też daszki oraz rączkę, aby odchylić podsyfitówkę. W miejscu łączenia szyby z karoserią zapodałem silikon z pistoletu po uprzednim odtłuszczeniu miejsca. Będę miał chwilę to zrobię fotki i wrzucę na forum.
prezesik
Members

Postprzez kluz4 » 24 maja 2010, o 20:57

Cieklo mi od strony pasazera po przednim slupku na dół , pomogło dociśnięcie drzwi na zawiasach.Warto sprawdzić czy drzwi nie dolegają zbyt słabo,co z czasem się zdarza,a wodzie to wystarczy.U mnie poskutkowało.Powodzenia.
kluz4
Badacz tematu

office poland - techniczne-pogotowie.pl - - https://www.piecyki-gazowe.pl/naprawa-piecykow-raciborz.php

Powrót do Wnętrze