Witam, mój problem polega na tym, że ja trochę popada lub jest taka pogoda jak teraz strasznie parują mi szyby w moim golfiku. Jak myślicie co może być powodem tego???
[ Dodano: 2008-12-15, 23:34 ] Jego wiek i stopień zabrudzenia raczej są tego powodem. Jak bedziesz kupował to dopłać 20zł a kup sobie z węglem aktywnym pochłania brzydki zapach.
Sama wymiana jest prosta, podnosisz maskę, odkręcasz podszybie od strony pasażera, od zewnątrz przy podszybiu i tam ukaże Ci się filtr. Potem to już tylko prawidłowo założyć jak strzałki pokazują i skończone
to wina też tego ze jak napalisz zeby było ciepło w golfiku a masz mokre buty kurtke wycieraczki itp a to wszystko schnie i parruje
nawet jesli masz piasek w autku na wycieraczkach to może parowac
pozdro
Ja ostatnio, przy okazji wymiany naklejki rejestracyjnej, umylem wszystkie szyby w golfie od wewnatrz rozpuszczalnikiem nitro, pozniej plynem do szyb. Wywalilem na zewnatrz dywaniki i wytrzepalem. Odkurzylem i teraz jest niebo a ziemia, praktycznie w ogole nie paruja.
haha to wszystko jest smieszne moja teoria jest taka ze masz za szczelne auto i dlatego paruja:P mialem tak samo ze parowaly i kumpel tez ma tak. poprostu jak dluzej "posiedzialem" z kobieta to zaparowane byly ze az cieklo:P i czesciej szyby trzeba myc zeby nie zaparowywaly:)