PODSUFITKA

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

PODSUFITKA

Postprzez niedziolek » 11 wrz 2011, o 22:34

SIema, jestem tu nowy i ciezko mi sie ogarnac na forum tak odrazu nie moge znalesc (mozliwe, ze nie ma takiego tematu) czy ktos wie jakim klejem najlepiej jest przykleic material do podsufitki ???? i czy to moze byc ten material????:

http://allegro.pl/material-tapicerski-o ... 15896.html

chyba, ze ktos poleca jakis strikte sklep typu ikea itd tez czekam na jakas pomoc bo chce kupic taki klej zeby go nie bylo widac bez plam bez zadnych negatywnych rzeczy na tej mojej podsufitce. z gory dzieki za jakas pomoc elo !
niedziolek
Czytacz

PODSUFITKA

Postprzez TunaFish » 12 wrz 2011, o 03:06

Poszukaj dobrze na forum :) Był tu ziomeczek, który robi na zamówienie niedrogo podsufitki :)
TunaFish
Badacz tematu

Postprzez niedziolek » 12 wrz 2011, o 17:52

WIem widzialem tego typka ale sam chce sobie je zrobic bo material taniutki tylko potrzebuje informacji o kleju, jeszcze raz prosze o jakas nazwe takiego specyfiku z gory dzieki !!!!!
niedziolek
Czytacz

Postprzez krystek.l » 12 wrz 2011, o 18:03

Jeśli chodzi o klej to polecam klej w sprajy BOLL firmy (zielona butla z lekka) na podsufitkę trzeba około 3 butli
i może też butaprem :) bo masz pewność że nie odleci

a co do materiału to hmmm obojętnie co weźmiesz to będzie dobrze wyglądało hehe sam robiłem :super:
krystek.l

Postprzez niedziolek » 12 wrz 2011, o 19:45

oo dzieki wreszcie cos konkretnego :) tylko akurat ten klej jest dosyc drogi i jezlei mowisz, ze az tyle go trzeba to razem z materialem chyba wyniesie tyle co bym komus to zlecil :P bez lipy ale zobacze moze znajdziemy cos bardziej wydatniejszego bo az 1200ml to duzo :D elo
niedziolek
Czytacz

Postprzez krystek.l » 12 wrz 2011, o 20:10

Zawsze możesz zerwać stary materiał i przejechać materiał który przykleisz butapremem, słoiczek kosztuje jakie 3-5 zł??

pendzel jakiś i przesmarować to po kawałkach i przykładać... :)
klej w spraju to wyjdzie coś 50-60 zł za materiał ja dałem 45 zł
więc jakąś 100 wydałem na wszystko...

jak umiesz smarować materiał klejem i masz zwinne paluchy no to zjedziesz może o 30-40 zł :)

ja miałem polarek niebieski i zrobiłem błąd bo nie zerwałem starego materiału, a po powodzi jak odszedł materiał stary i przykleiłem to się w 2 miejscach odkleił i poprawiałem butapremem i teraz wszystko świetnie trzyma... więc możesz spróbować BUTAPREM

więc to zależy od ciebie co i jak hehe :hyhy:
krystek.l

Postprzez TunaFish » 12 wrz 2011, o 20:49

Tylko jak się dach od słońca nagrzeje, żeby klejem nie biło, bo się ućpacie pany :D Nie pamiętam nazwy, ale do materiałów, gąbek itp był dobry klej w spray'u :)
TunaFish
Badacz tematu

Postprzez krystek.l » 12 wrz 2011, o 20:52

to prawda jak butapremem to musi się wietrzyć ze cały dzień lub dwa nawet...
a co do BOLLa w spraju to około 24 zł więc dosyć trzeba ale plus taki że 2-3 godziny i nie śmierdzi :D
krystek.l

Postprzez niedziolek » 12 wrz 2011, o 21:45

w takim razie jednak ogarne to tym sprayem :) i bedzie git, tak tak odklejam stary material bo mi odszedl samw sumie caly :D hahaha dlatego zmiana materialu a na czarny bo w sumie moze spoko wygladac :) hehehe dzieki ziomki za wsyztko elo :D
niedziolek
Czytacz

Postprzez killah » 13 wrz 2011, o 15:07

krystek.l napisał(a):to prawda jak butapremem to musi się wietrzyć ze cały dzień lub dwa nawet...
a co do BOLLa w spraju to około 24 zł więc dosyć trzeba ale plus taki że 2-3 godziny i nie śmierdzi :D

no mi chyba z tydzień śmierdziało w aucie jak przykleiłem tylne obicie do foteli z tyłu. masakra.
killah

Postprzez krystek.l » 13 wrz 2011, o 19:39

killah, wiesz bo tu jest taki mały myk o którym nie wspomniałem... :hyhy:

bo chodzi o to gdzie się to trzyma, jakie warunki tam panują....
ja przez pół dnia trzymałęm to koło centralnego gdzie jest całkiem cieplej aniżeli gorąco... a potem w przewiewnym pomieszczeniu... a po 2 dniach jak zamontowałem... to przyszedł upał to auto się nagrzało i starczyło przewietrzyć i było ok :hyhy:
krystek.l

Postprzez Hektorez » 9 sie 2012, o 22:49

Witam. Poszukuję podsufitki do Golfa III 3d z szyberdachem. Albo namiary na gościa co robi coś w tym temacie :) Z góry dzięki. Pozdr
Hektorez
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze