woda od strony pasażera

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

woda od strony pasażera

Postprzez daniel_maroco » 22 paź 2009, o 12:26

Witam! Mam taki o to problem. Auto stało przez tydzień na zewnątrz- raz padał ostry śnieg tak, że auto było pokryte dobrze śniegiem(po kliku dniach zmiotłem go z dachu), i były z trzy dni deszczowe z nie wielkim deszczem ale padającym cały dzień. Otwieram drzwi po tygodniu i co widzę: od strony pasażera z przodu i z tyłu jest sporo wody tak że jak byś rękę położył by się schowała pod wodą dosłownie dużo tej wody. Głównie woda stała w tyle na dywaniku od strony pasażera bo na przodzie dywaniki były mocno wilgotne. Teraz wszystko porozbierałem i susze to wszystko i szukam przyczyny. Co może być przyczyną tej sytuacji? pozdrawiam!
daniel_maroco
Berbeć

woda od strony pasażera

Postprzez K@mil » 22 paź 2009, o 12:28

Szyberdach masz ? jak tak to on... tzn jego odpływy
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez daniel_maroco » 22 paź 2009, o 19:14

mam szyberdach. czyli rozumiem muszę sprawdzić drożność przewodów odprowadzających wodę z szyberdachu-czytałem że jest z tym trochę roboty aby do tego dość.
daniel_maroco
Berbeć

Postprzez K@mil » 22 paź 2009, o 19:21

daniel_maroco napisał(a):mam szyberdach. czyli rozumiem muszę sprawdzić drożność przewodów odprowadzających wodę z szyberdachu-czytałem że jest z tym trochę roboty aby do tego dość.

no troszke jest... sprawdz jak wyglada przewod ten kolo zawiasów drzwi bo tam wychodzi i tam powinna splywac woda... moze byc tak ze on jest zapchany
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez daniel_maroco » 22 paź 2009, o 19:40

sprawdziłem i chyba miałeś K@mil rację bo jak wsadziłem w ten otwór kawałek drutu to poleciała z niego około setka wody i było w nim coś sporo czarnego syfu. muszę jakoś jeszcze sprawdzić czy to na pewno była w tym przyczyna-trzeba lać z góry wodę :) i obserwować w środku. co jeszcze zauważyłem nie dawno że i w bagażniku pod wykładziną jest wilgotno po prawej stronie ale tu już nie tak jak w srodku- skąd to może lecieć?
daniel_maroco
Berbeć

Postprzez K@mil » 22 paź 2009, o 19:45

daniel_maroco napisał(a):sprawdziłem i chyba miałeś K@mil rację

ciesze sie :P

zauważyłem nie dawno że i w bagażniku pod wykładziną jest wilgotno po prawej stronie ale tu już nie tak jak w srodku- skąd to może lecieć?

lampa stara uszczelka lampy... polej wode na gornej czesci lampy i sprawdz... (jak cos to mam 2uszczeleczki nowe)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez daniel_maroco » 22 paź 2009, o 20:02

jutro sprawdzę tą uszczelkę i jak coś dam znać. a tym czasem punkcik do Ciebie poleciał. pozdrawiam!
daniel_maroco
Berbeć

Postprzez 89matt » 11 lis 2009, o 22:11

Mam podobny problem tylko ze mi zalało czesc od strony kierowcy (przod i tył), tez mam szyberdach. Chciałem sie zapytac czy problem ustał po przetkaniu tych przewodów czy dalej wystepuje?
89matt
Gaduła

Postprzez K@mil » 12 lis 2009, o 15:48

Chciałem sie zapytac czy problem ustał po przetkaniu tych przewodów czy dalej wystepuje?

jesli one byly zapchane to napewno pomoze... najlepiej otowrz szyberdach i wklej troszke wody i zobacz czy woda wyplynie tymi kanalikami przy zawiasach drzwi :P ja sobie czyscilem i bylo duzo syfu czarnego ;d
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Wnętrze