woda pod siedzeniem pasażera

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez silspaw » 28 maja 2009, o 11:53

Witam.Wiem ze ten temat byl juz wielokrotnie wałkowany. Szulalem podobnego watku, ale nie znalazłem.
Wczoraj po rannych opadach zachodze do auta i okazalo sie zewoda sobie splywa ciurkiem do srodka. Wyciek jest na wysokości kratki głosnika w drzwiach pasażera. Na tej wysokosci pod spodem boczka w drzwiach jest taki maly prostokatny otwór. Nim woda wyplywa na plastikowa nakladke w progu i z niej splywa pod dywanik. Zdjąłem siatke z otworu głosnikowego i okazalo sie , ze w dolnej czesci tez jest mokry. Jakies sugestie czemu woda wplywa do srodka i jak sie ona dostaje do wnetrza drzwi ??? Jak zlokalizowac miejsce ktoredu wlatuje ???
silspaw
Badacz tematu

Postprzez galdan » 28 maja 2009, o 13:48

Mi też się lała woda do autka jak polało. Ale to były zatkane kanaliki które odprowadzały ją od szyberdachu. Trzeba było ,rozebrać wyczyścić i po problemie. Wydaje mi się ze może gdzieś w dźwiah tkwi problem. Z tamtą morzę się :?: lać woda. ??

[ Dodano: 2009-05-28, 13:51 ]
Rozbierz dziwi od środka, sądź do auta niech ktoś lekko poleje wodą może zobaczysz gdzie cieknie. :?:
galdan
Berbeć

Postprzez seb » 28 maja 2009, o 17:37

galdan napisał(a):Mi też się lała woda do autka jak polało. Ale to były zatkane kanaliki które odprowadzały ją od szyberdachu. Trzeba było ,rozebrać wyczyścić i po problemie. Wydaje mi się ze może gdzieś w dźwiah tkwi problem. Z tamtą morzę się :?: lać woda. ??

[ Dodano: 2009-05-28, 13:51 ]
Rozbierz dziwi od środka, sądź do auta niech ktoś lekko poleje wodą może zobaczysz gdzie cieknie. :?:
drucik/linka stalowa i odetksz kanal z szyberdachu jesli to jest to. Mnie cieklo przez taka zaslepke przy filtrze kabiny zalalem USZCZELNIACZEM DELKARSKIM SOUDALa ( koniecznie tej firmy) ktory dziala w miejscach wilgotnych.
seb

Postprzez silspaw » 29 maja 2009, o 08:40

nie mam szyberdachu , kanaliki w podszybiu wyczyszczone, filtr przeciwpylkowy nowy, nie wiem co jeszcze móglbym zrobic
silspaw
Badacz tematu

Postprzez Pascal » 29 maja 2009, o 23:35

Jak otworzysz drzwi od strony pasażera to nad tą gumą co są przeprowadzone kable do głośników i cokolwiek innego.... tam jest taki cycek i przez niego odprowadzana jest woda...do tego cycka wchodzi wężyk i pewnie wyskoczył ci on.Odkręć schowek ten dolny mocowany na 5 śrub zerknij wtedy ale bankowo to jest to....nic innego tam nie ma....

[ Dodano: 2009-05-30, 00:00 ]
Masz tu jeszcze zdjęcie coby było wszystko jasne.... :ok:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f74 ... 868b5.html
Pascal
Members

Postprzez silspaw » 30 maja 2009, o 10:29

Zobacze w poniedzialek i dam znac jak i co na razie dzieki :ok:
silspaw
Badacz tematu

Postprzez Pascal » 1 cze 2009, o 00:25

Jeśli to jest przyczyną to udrożnij go przy okazji.... ;-)
Pascal
Members

Postprzez silspaw » 1 cze 2009, o 14:42

Ale to o czym piszesz to nie są czasem kanaliki odwadniające szyberdach ??

[ Dodano: 2009-06-02, 16:19 ]
tak jak sadziłem jest tam przyklejona zaslepka i ani widu werzyka o którym pisałes, a woda dalej sobie cieknie pod otworem na glosnik , z tamtad na prog i dalej na podloge pod dywanik; w miejscu na glosnik kapie jakos od wewnatzrzdrzwi na ten takikaptur ze tak sie wyraze, taka oslonke otworu glosnika z ceraty czy czegos tam. kapie i kapie, ale skad i ktorendy sie dostaje :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:
silspaw
Badacz tematu

Postprzez Pascal » 2 cze 2009, o 17:25

Zdejmij jeszcze boczkek z tej strony drzwi...potem zamknij drzwi i bierz golfa pod szlaufa...najlepiej przydałaby sie druga osoba ty siadz do samochodu a niech druga osoba leje wode na te drzwi a ty lukaj moze tak dojdziesz do przyczyny..... ;-)

[ Dodano: 2009-06-02, 17:27 ]
ta cerate mozesz zerwac....bedziesz widzial dokladnie....
Pascal
Members

Postprzez rafik » 2 cze 2009, o 18:21

No hejka...Pare dni temu też z tym walczyłem..okazało sie że w drzwiach po przewodach śmigala woda pod tą folią czy też ceratą i pociekala przez nypelek co mocuje boczek tak na wysokości głośnika .A ściekało aż od lusterka.Zamocowalem od środka taką gumę aby ta woda nie kapala na przewody i spływala sobie na dno drzwi do wylotów a nie na cerate....i pomogło.
rafik
Czytacz

Postprzez kruchy_ » 3 cze 2009, o 00:35

spotkałem się z przeciekiem przez nieszczelną uszczelkę szyby czołowej... wtedy było mokro w okolicy centralki bezpieczników :szok:
kruchy_
Badacz tematu

Postprzez silspaw » 13 cze 2009, o 19:14

Mam pytanie w zwiazku z moim postem. Jak macie wycietą folie w drzwiach na głosniki ??? Bo u mnie na krzyz jest przecieta , i te konce sie jakos powywijaly i na nie kapie woda( kapie sobie w srodku drzwi, jak wlozylem reke przez otworglosnikowy to sie przekonalem). Czy to normalne z tym kapaniem w srodku drzwi i czy moge ta folie wyciac spokojnie na kszalt otworu glosnikowego ???
A jak to u Was w drzwiach wygląda ?

Bo u mnie tak jak w zalaczniku :-(
silspaw
Badacz tematu

- - - http://www.10office.pl

Powrót do Wnętrze