wygłuszenie golfa

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

wygłuszenie golfa

Postprzez KooxPL » 18 paź 2012, o 23:34

decyzja zapadla , wyjety mam teraz caly srodek to pasuje odrazu go wygluszyc generalnie wizje juz mam . na calosci chce polozyc maty wygluszajace i filc tylko nie wiem jak z boczkami i ile tego kupic . najlepiej jak bym trafil kogos kto to juz robil . ewentualnie jesli macie jakies lepsze propozycje na wygluszenie ??
KooxPL
Czytacz

wygłuszenie golfa

Postprzez slawek5t » 19 paź 2012, o 00:30

Kup 6 metrów kwadratowych filcu to oblecisz całe auto.

obłóż te miejsca :

- cała podłoga, z przodu pod deską też, tak wysoko jak sie da.
- tylna kanapa (seryjnie nie ma pod nią wygluszenia)
- bagaznik
- tylne kielichy oraz okolice

poszukaj w temacie Prezesika, pokazał foty jak robił.
:)

Ja już mam kupiony filc ale czekam na weekend aby założyc.
Aha i nie ździw sie jak bedziesz musiał podłoge robić, łatać, spawać.
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez KooxPL » 19 paź 2012, o 08:12

właśnie robię całą podłogę i progi i tak za jednym zamachem chciałem i to zrobić. bagażnik już mam wugluszonu bo zabudowę robiłem .

ja jeszcze bym dał maty wygłaszający tylko nie wiem jak najlepiej i ile ?
KooxPL
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 19 paź 2012, o 15:01

ja jak wygluszalem swojego niestety fotek nie mam ale golf 3d na tylne boczki kleilem tez filc i na karoserie pod oknem pasazera z tylu a drzwi przednich nie wygluszalem ale przykleilem nowa gruba folie w miejsce tej starej podartej a na ta folie tez filc brakuje mi jeszcze tylko zamontowania dystansow w przednie drzwi zeby sprawdzic porzadnie efekt tego wygluszenia
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez gello1 » 19 paź 2012, o 20:34

Też będę się zabierał za wygłuszanie. Dziś rozbierałem boczki w audi 80 B4 i tam jest naklejony filc w boczkach. I chyba tez tak zrobię na pewno nie zaszkodzi :lol:
gello1
Gaduła

Postprzez KooxPL » 19 paź 2012, o 20:37

jak możecie to jakieś fot dajcie ;)i trzeba zaczynać bo zima dluga będzie xD
KooxPL
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 20 paź 2012, o 15:29

tak jak napisal
slawek5t napisał(a):poszukaj w temacie Prezesika, pokazał foty jak robił.
:)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez prezesik » 20 paź 2012, o 21:47

Zakupiłem filc na allegro o wymiarach 2m x 2m grubości 1-1,5 cm i zaczynam wykładać całe auto, aby wyciszyć je w środku. Oryginalnie miałem tylko jakieś nieduże filce pod wycieraczkami oraz trochę na środkowym tunelu.

Po zakonserwowaniu drzwi fluidolem wywaliłem starą przydartą już folię i zastąpiłem ją pianką kładzoną pod panele podłogowe (1,50 zł za metr bieżący):

Kolejne foto po całym złożeniu auta w sobotę 29 maja.

[ Dodano: 2010-05-29, 22:24 ]
No i fotki podczas wykładania auta filcem:

Teraz to jest lepiej niż fabryka :-D
prezesik
Members

Postprzez KillerBlack » 21 paź 2012, o 07:35

Kolego KooxPL jeżeli chcesz dobrze głuszyć auto to polecam tasme dekarska, i zrobić to porządnie a nie filcem.
KillerBlack
Gaduła

Postprzez KooxPL » 21 paź 2012, o 09:09

ile takich taśm trzeba ? dwie wystarczą ? i dlaczego na to film 2 mm a nie np 15 bo i tAki widziałem na alegro
KooxPL
Czytacz

Postprzez motomysz9 » 22 paź 2012, o 10:24

Kolego Prezesik piszę o filcu 1-1,5 cm nie mm ;) Ja też zamierzam się zabrać za wygłuszenie, juz zamówiłem filce. Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem wygłuszanie podłogi matami jest bez sensu gdyż są one po prostu za ciężkie. Pewnie będziesz chciał potem zrobić drzwi itd. W efekcie wyjdzie Ci z 50 kg, a to już jest różnica w jeździe. Ktoś pisał o taśmie dekarskiej, też czytałem o tym i się właśnie zastanawiam czy też tego nie zastosuję... Bynajmniej miejscowo gdzie dzwięk jest nie do zniesienia. A co do grodzi to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wywalenie całej rozdzielczej, wtedy masz wszystko jak na tacy, gdzieś nawet widziałem zdjęcia i instrukcję co i jak. Nie wiem jaki masz silniczek ale w TDi jest to gra warta świeczki. Co do tego wyciszenia niedługo będe kombinował z uszczelkami bo przy jeździe autostradowej szumią :zalamany: więc jak coś podopowiem Ci co ja uzyskałem, a może Ty już coś działasz to też możesz pochwalić się swoim dziełem pozdrawiam :ok: :ok:
motomysz9
Berbeć

Postprzez KooxPL » 23 paź 2012, o 00:14

dzisiaj , juz golf zaczal sie rozbierac i od jutra zaczyna sie spawac . narazie wyglusze podloge a sciane grodziowa zostawie na pozniej , bo wplanach jest wlozenie klimy to jedna robota bedzie . jeszcze ostatnio rozmawialemz czlowiekem co wygluszal korkiem 5 mm i mowil , ze efekt jest bardzo dobry , z wielu wzgledow , takich jak np, nie ciagnie wilgoci i mala waga

na cale szczescie mam jeszcze pare dni na podjecie decyzji , to moze wspolnie cos wymyslimy ...
KooxPL
Czytacz

Następna strona

- - - www.styl.elo.pl/togi-prawnicze

Powrót do Wnętrze