Problem z przeciekami

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Problem z przeciekami

Postprzez jsobierajski » 18 maja 2010, o 18:51

Witam.

Mam problem z przeciekami wody.
Jeden przeciek mam gdzieś w bagażniku od strony pasażera, ale mam z tej strony butlę i nie mogę zlokalizować problemu, może ktoś miał taki problem i wie w którym miejscu może być przeciek.
Drugi przeciek gdzieś po stornie pasażera, ale nie wiem gdzie. Po tych ostatnich ulewach mam wodę w przodu i z tyłu. Samochód parkuję na lekkiej pochyłości - przód wyżej, i ktoś zasugerował mi że przeciek jest z przodu samochodu. Oglądałem drzwi i pod drzwiami, ale nic nie wskazuje żeby było to tak proste. Może i tu ktoś pomoże.
jsobierajski
Berbeć

Problem z przeciekami

Postprzez mani51 » 18 maja 2010, o 19:04

co do bagażnika to najczęściej winna jest uszczelka lampy tylnej, sam tak miałem i już kilka razy czytałem o tym na forum. A co do wnętrza to jedno podstawowe pytanie - masz szyber? jeśli tak to zazwyczaj zatkane są odpływy wody w słupkach i o tym też było sporo na forum a jak nie masz szyberdachu to....hmmm, masz problem :-|
mani51
Members

Postprzez jsobierajski » 18 maja 2010, o 19:38

Lampy są suche zakitowane silikonem, nie ma prawa lecieć.

Mam szyber, ale tam jest sucho, odziwo.
jsobierajski
Berbeć

Postprzez prezesik » 18 maja 2010, o 21:03

Ja lampy zakleiłem silikonem, ale nadal jest mokro. Jednak woda leci przez nieszczelne łączenie blach przy gumowym łączniku. U mnie w tym miejscu zaczyna pękać lakier o woda leci do wewnątrz od środka.
prezesik
Members

Postprzez gregorek35 » 18 maja 2010, o 21:09

"....Jednak woda leci przez nieszczelne łączenie blach przy gumowym łączniku...."
Jakim gumowym łączniku?
gregorek35
Czytacz

Postprzez prezesik » 18 maja 2010, o 21:14

Tam gdzie idą kable z kabiny do klapy.
prezesik
Members

Postprzez jsobierajski » 18 maja 2010, o 22:40

99% nie jest to klapa, ani światła. Przypuszczam, że jest to dziura w karoseri.
jsobierajski
Berbeć

Postprzez TRD » 18 maja 2010, o 23:15

mi w bagażnik leje po bokach przez antenę na dachu, podkładka anteny już nie przylega dobrze, woda spływa po podsufitce na tą listwę maskującą podsufitkę i przelewa się na boki wypływa pod plastikami przy kielichach :wstyd:
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

Postprzez mani51 » 20 maja 2010, o 01:51

jsobierajski, poprzetykaj sobie mimowszystko te odpływy z rynienki wokół szyberdachu tylko że przeważnie zatykają się one w samych słupkach bo na końcu tych wężyków są takie gomowe kolanka zakończone dziubkami. Zazwyczaj zatyka się sama końcówka tego kolanka a woda wylewa się z łączenia między kolankiem a wężykiem szczególnie jeśli już ktoś to nieostrożnie przetykał drutem albo czymś podobnym bo wtedy prawdopodobnie wężyki powychodziły z kolanek...tak jest z przodu bo z tyłu to ja jeszcze nie znalazłem tych wężyków :niepewny:

[ Dodano: 2010-05-20, 01:55 ]
TRD napisał(a):podkładka anteny już nie przylega dobrze

jaki problem uszczelnić to? wcale podsufitki ściągać nie trzeba żeby odkręcić antenę więc roboty nie jest dużo
mani51
Members

Postprzez jsobierajski » 20 maja 2010, o 10:23

mani51 napisał(a):jsobierajski, poprzetykaj sobie mimowszystko te odpływy z rynienki wokół szyberdachu tylko że przeważnie zatykają się one w samych słupkach bo na końcu tych wężyków są takie gomowe kolanka zakończone dziubkami. Zazwyczaj zatyka się sama końcówka tego kolanka a woda wylewa się z łączenia między kolankiem a wężykiem szczególnie jeśli już ktoś to nieostrożnie przetykał drutem albo czymś podobnym bo wtedy prawdopodobnie wężyki powychodziły z kolanek...tak jest z przodu bo z tyłu to ja jeszcze nie znalazłem tych wężyków :niepewny:

[ Dodano: 2010-05-20, 01:55 ]
TRD napisał(a):podkładka anteny już nie przylega dobrze

jaki problem uszczelnić to? wcale podsufitki ściągać nie trzeba żeby odkręcić antenę więc roboty nie jest dużo

Gdzie są te wężyki, może jakaś fota, czy dokładny opis.
Czym to można przepchnąć??
jsobierajski
Berbeć

Postprzez mani51 » 20 maja 2010, o 14:54

mani51
Members

Postprzez jsobierajski » 22 maja 2010, o 17:41

Szczerze, to nadal nie wiem gdzie są te wężyki. Niech mi ktoś łopatologicznie i najprościej w świecie powie, gdzie te wężyki się zaczynają i gdzie kończą.
One zaczynają się gdzieś tu przy prowadnicach szyberdachu??
Ktoś piszę tam, że przepychał je drutem. A nie da rady np strzykawką z wodą??
Długie są te wężyki??
jsobierajski
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie