przez mani51 » 11 paź 2008, o 20:23
powiem tak, ja też miałem taki problem że zczęło mi dosyć głośno stukać przy gwałtownym ruszaniu a póżniej nawet przy spokojnym więc też myślałem nad wymianą tej poduszki z przodu aż pewnego dnia jadąc w nocy z Krakowa usłyszałem dźwięk jak by mi coś małego odpadło, jakaś śrubka, ale pomyślałem że to nie możliwe żeby mi się golfik rozlatywał, pewnie najechałem na coś kołem i odskoczyło uderzając w podłogę. Jechałem spokojnie dalej i po kilometrze znowy łomot i tak jakby znów coś odpadło - tym razem większe ale co tego nie wiedziałem bo było ciemno i niczego na drodze ani w rowie nie znalazłem. Z duszą na ramieniu dojechałem do parkingu i dałem nura pod samochód...zgadnijcie co mi zginęło - poduszka silnika przy chłodnicy, ta część która idzie od spodu. Widocznie śruba już jakiś czas wcześniej się popuściła i wkońcu odpadła...kupiłem nową poduszkę, założyłem i ...nadal coś się tłucze ale tylko czasem przy gwałtownym ruszaniu gdy opony kręcą się na granicy poślizgu i wtedy strasznie rzuca całą tapicerką i drążkiem zmiany biegów - pewnie któraś z tych dwóch poduszek silnika co są z tyłu już padła