posiadcze cb!!!

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

posiadcze cb!!!

Postprzez Maciej21 » 13 maja 2009, o 21:00

witam wszystkich.....mam pytanie do posiadaczy cb w swoich golfikach.... a dokladnie chodzi mi o zaklocenia emitowane przez uklad zaplonowy(przynajmniej tak mi sie wydaje ze to ta przyczyna) poprostu slychac w radiu odglos silnika rosnacy wraz z obrotami......
Czy moze ktos ma lub mial podobny problem???? jak sobie z tym radzicie???a moze lepiej co wymieniuc w silniku????prosze o opinie !!!(ja juz wymienilem kable kopulki i nadal to samo)pozdrawiam
Maciej21
Czytacz

posiadcze cb!!!

Postprzez K@mil » 13 maja 2009, o 21:12

jak masz podlaczone zasilanie cb ? Pewnie przez wtyk zapalniczki...

Wez poprowadz kabel od bezpieczników bądz z aku bezposrednio do CB i zobaczysz bedzie o niebo lepiej... a zapalniczke zostal do odpalania fajki he :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Maciej21 » 13 maja 2009, o 21:19

kolego ja juz z tym walcze bardzo dlugo i juz powoli sil braknie.....wiem napewno ze jakies zrodlo sieje strasznie zaklocenia ale nie moge dojsc jakie....i dlatego prosze o pomoc was!!!moze ktos mial podobny przypadek.....ja mam zasilanie prosto z aku. antenka na stale z dodatkowa masa i proby tez na antenie magnesowej ...zadnej poprawy!!! podlaczylem nawet radio pod osobne zasilanie nie polaczone z moim golfem i nic nie lepiej...... poprostu antenka lapie iskrzenie emitowane przez jakis element silnika tylko jaki? aha...dodam ze alternator tez sprawdzalem...... czekam na dalsze podpowiedzi....z gory dziekuje
Maciej21
Czytacz

Postprzez K@mil » 13 maja 2009, o 21:37

a wez wydal radio cd albo cos co tam masz, bo czasem wlasnie od niego sa zakłócenia...
zobacz tez czy tych zakłóceń nie daje nawiew...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Maciej21 » 13 maja 2009, o 21:55

nawiew sprawdzalem....i jest ok....a radio mam stare oryginalne ....Kamil dzieki za zainteresowanie......
Maciej21
Czytacz

Postprzez Mermit87 » 14 maja 2009, o 10:52

A w którym miejscu wozisz cb?? gdzie masz zamontowane??
Mermit87
Badacz tematu

Postprzez adam204 » 14 maja 2009, o 11:10

weś jedz na serwis CB i niech ci sprawdza filtry bo możesz mieć jakiś padnięty a tak w ogóle to jakie masz radio ??

K@mil napisał(a):Wez poprowadz kabel od bezpieczników bądz z aku bezposrednio do CB
tylko że musi jeszcze na tym kablu dać filtr bo inaczej też będzie łapać zakłucenia
adam204

Postprzez Majkel-wsa » 14 maja 2009, o 12:20

ja mialem wczesniej podpiete Radyjko po zapalniczk ei ciagle jakies zaklucenia wlonczylem wycieraczke to zaklocenie i tak w kolko pozniej mialem tak ze jak nacislem na gruszke to cos mi zgrzytalo przy przelonczniku swiatel ale wkacu pociaglem kabel bezposrednio z akumulatora i jest spokoj ;)
Obrazek
Obrazek
Majkel-wsa
Czytacz

Postprzez Maciej21 » 14 maja 2009, o 13:17

radyjko president johny II......radio mam zamontowane(pionowo) zaraz kolo przelacznika swiatel .......i tu po kilku probach przenoszenia jest najlepiej..... pomaga jedna rzecz: owinieecie folia aluminiowa przewodow wn i kopulki i podpiecia rej foli do masy......ryk w radiu spada wtedy o polowe..... (ale kopulka i kable nowe!!!)
Maciej21
Czytacz

Postprzez kleju » 18 maja 2009, o 23:13

ja kolego mam ten sam problem co Ty, kupilem nawet filtr i nic nie pomaga. a na tym kablu z aku to bezpiecznik wlozyc czy wystarczy ten co jest na kablch od radyjka?
kleju
Czytacz

Postprzez adam204 » 19 maja 2009, o 15:52

kleju, dla bezpieczeństwa radia to możesz dać bezpiecznik na tym kablu
adam204

Postprzez Bradley » 19 maja 2009, o 16:49

Wystarczy ten, ktory jest na kablu z radiem.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio