Problem z radiem

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Problem z radiem

Postprzez mortens » 3 wrz 2008, o 22:44

Witam

Mam Golfa 1.4 92r a problem polega na tym, że gdy wsadze kluczyk do stacyjki to radio sie normalnie włacza i gra bez problemu natomiast gdy auto zapalę to radio gasnie i nie właczy się :/ Nie mam pojecia dlaczego sie tak dzieje mooze problem tkwi w kablach.

Narazie nic nie ruszam ponieważ wolę sie poradzić was :)

Prosze o odpowiedz... z góry dzieki
mortens
Berbeć

Problem z radiem

Postprzez piotr0488 » 3 wrz 2008, o 22:47

z radia wychodza kable zolty i czerwony, zobacz czy masz je spiete czy sa osobno. jak beda rozczepione to zczep i bedzie radio zasilane bzposrednio z akumulatora a nie przez stacyjke..
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Zico63 » 3 wrz 2008, o 22:55

Witam na forum! Po pierwsze aktualnie temat łączenia jest rozważany w tym dziale, dużo do czytania, zachęcam. Dodatkowo, może coś być z kostką stacyjki.
Dobrze by było aby Kolega wyjął radio, opisał jakie ma przewody i w których w którym momencie ma prąd. Sprawdzić najlepiej żaróweczką wpinając jeden koniec do brązowego (bez pasków) lub czarnego też bez pasków) - tam zwykle bywa masa.
Zico63
Members

Postprzez dziabi3 » 5 wrz 2008, o 16:15

ja wiem jedno z jak miałem radio opla to się włanczało z kluczyka i przycisku na radiu

a jak kupiłem blaupunkta to radio grało tylko z kluczykiem

wiozłem miernik i okazało sie ze musiałem zamienić 2 kable w kostce plusowe jeden gruby i drugi cienki

gruby to stały plus a ten cieki to z stacyjki

i problem ustąpił

wiec i ty zerknij
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez Zico63 » 5 wrz 2008, o 17:17

Przypominam: w razie połączenia żółtego z czerwonym należy wyjąć z kostki i zaizolować cienki fabryczny o kolorze brązowo-czerwonym.
Kolega Dziabi3 radzi bardzo dobrze. Ale sprawdzić zasilania też jest dobrze
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio