mam takie pytanie-posiadam vw golfa 3 z 1994r silnik 1,6 GL z oznaczeniem ABE F804 przy doborze czesci mam problem ponieważ nikt nie zna tego oznaczenia czy ktos może mi to wyjasnić
musialo Ci sie cos pomylic bo nie ma takiego oznaczenia silnika... nie chodzilo CI czasem o ABU?? najlepiej wstaw fotke to sie dowiesz od razu co to takiego
jakiej tabliczce?? zrob fotke jesli mozesz... wiesz cos musiales zle odczytac zwyczajnie bo skoro tego silnika nie ma na wykazie calej gamy silnikow to nie moze byc takiego silnika chyba ze hitler zrobil prototyp hehe oczywiscie sobie zartuje ale cos kolego musi byc namieszane pokaz fote jesli mozesz
wehrstein, pewnie patrzysz na tabliczke która jest obok otwarcia maski (obok lampy prawej) ale to nie oznaczenie silnika ja też tam mam ABE ,ale to chyba oznaczenie nadwozia albo czegoś ,ale nie silnika
Oznaczenie silnika masz albo w bagażniku na najklejce albo w książce serwisowej jeżeli takową posiadasz. Pózniej dam fotki.
DODATEK
o prosze
ty patrzysz na takie coś przy lampie
a w rzeczywistości musisz spojrzeć na taką kartke i to jest oznaczenie silnika
możesz ją znaleść w bagażniku gdzieś na podłodze lub ew. w takiej książce jeśli masz
Ostatnio edytowano 6 kwi 2008, o 16:08 przez Aro, łącznie edytowano 1 raz
Witam
U mnie problem tkwi w tym iz nie mam zadnej naklejki w bagazniku nie mam ksiazki serwisowej a na silniku nie moge nic znalezc.mam golfa III 1.6 rok 93.Jesli ktos moze cos mi doradzic z gory bede wdzieczny.
Pozdrawiam Marek