gaśnie podczas jazy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

gaśnie podczas jazy

Postprzez kamil3 » 25 sie 2009, o 14:32

Mam tego typu problem, ze przejade kilka/kilkanascie km i golf gasnie, tak jakby sie dlawi. Bywa tez tak ze po przejechaniu kilku km jak zgasze silnik i zostawie na chwile, to po powrocie juz nie odpala tak samo jak wyzej. co moze byc problemem? Pomocy!:(

[ Dodano: 2009-08-27, 10:32 ]
moze jakies sugestie chociaz?
jak chcesz miec sprawnego golfika, to nigdy nie zostawiaj go samego u mechanika ;-)
kamil3
Berbeć

gaśnie podczas jazy

Postprzez wordowner » 29 sie 2009, o 00:36

woda w silniku i baku (mam bardzo podobnie) a rozwiązaniem jest denaturat (lepiej kupic ten najbardziej fioletowy, czyt najdroższy) 1L na 11L benzyny i wykonac zabieg pare razy, problem zniknie chociaz moze troszku stracić na mocy ale mysle ze raczej niezauważalnie :)
potrzebujesz strony WWW? napisz !
(adres strony w profilu)
wordowner
Berbeć

Postprzez pablomed » 29 sie 2009, o 21:33

kamil3, sprawdź czy iskra jest kiedy nie chce zapalić. Jeśli nie - w pierwszym rzędzie poczytaj o czujniku halla w aparacie zapłonowym.
pablomed
Members

Postprzez Pro100 » 30 sie 2009, o 10:11

kamil3 ja miałem to samo wymieniłem swiece kable cewke... to nie bylo to :kwasny: zmienilem mechanika podlaczyl moje mk3 pod kompa i sprawdzal blad czujnika halla... Na zgaszonym silniku nie pokazalo bledu na odpalonym rowniez nie pokazalo! Pisze bo widzialem gdzies ze kilka osob mowilo ze na zgaszonym zawsze pokaze blad... Mechanik poprosil mnie zebym podniusl maske opisalem mu dokladnie moje obiawy zobaczyl silnik i od razu powiedzial ze to czujnik HALLA. Nie wiem czy Ci sie to kolego przyda pisalem jak bylo w moim przypadku po wymianie czujnika jezdze bez problemu nie gasnie...
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe