Mega problem samochud szarpie i gaśnie golf 3 1.4

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Pietraś » 29 kwi 2008, o 21:11

[shadow=darkred][/shadow] :-( Prosze o pomoc muj golf 3 z silnikem 1.4 z 92r z jedno puktowym wtryskiem szarpie mi gaśnie na wolnych obrotach i kulawo chodzi byłem na koputerze nic nie wykazało tylko skasowali błedy cześci kture miałem wymienione wymieniłem już sonde lambda i dalej to samo zaczeło sie od wymiany zapłonu na inny bo w starym zapłonie padł czujnik hala ten zaplon co mam ma ine numery co stary i rużni sie ustawieniem poprostu czujnik chala jest w inym miejscu a zapłon jest od polo 1.4 czy ma to coś z tym wspulnego mechanik jeszce regulował coś przy przepustnicy u niego chodził dobrz a jak tylko dojechałem do domu igo na chwile odstawiłem i po chwili jak go odpaliłem było jeszcze gorzej co mam robić pomurzcie mi bo jestem załamany prosze o kontakt podam nawet numer komurkowy może jakiś sms z podpowiedziom prosze pozdro
Pietraś
Berbeć

Postprzez Mayk » 29 kwi 2008, o 21:20

Tylko spokojnie,prawdopodobnie są problemy z silniczkiem krokowym lub cewką zapłonową? narazie to przychodzi do głowy
Mayk
Badacz tematu

Postprzez dziabi3 » 30 kwi 2008, o 18:02

podejrzewam ze to ten aparatu zapłonowy jest nie pasujący

czasami mała różnica w czujniku hala powoduje ogromne różnice

a mi sie zdaje ze nie może być w innym miejscu niż poprzedni czujnik na obwodzie aparatu

Pietraś, a masz moze ta starą sonde

bo bym kupił ją od ciebie jesli ona jest sprawna i wymieniłes ją nie potrzebnie

tel 792492772 wyslij sms to zadzwonie
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe