Nie odpala a w czasie jazdy gasnie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez uzar_007 » 3 mar 2010, o 11:51

Witam. Mam maly problem z moim golfem 1.8 90KM ,poniewaz czasami nie odpala w ogole a jak odpali to w czasie jazdy ganie(ale nie zawsze). Sprawdzalem iskre na swiecach i jest, spalanie w normie, bezpieczniki ok, przekaznik ok tylko gdy nie chce odpalic nie slysze zeby pompka paliwa reagowala. Znajomy elektryk zrobil mi gdzies tam od przekaznika polaczenie i zamontowal wlacznik ktory wlaczam gdy golf nie chce mi odpalic (wtedy slychac jak pompka paliwowa pracuje) i golf odpala bez problemu po czym wylanczam wlacznik i jade. Wyplata sie zbliza wiec nalezy ta czesc wymienic a nie wiem dokladnie co. Mysle ze to czujnik halla ale nie jestem pewien dlatego pytam was co musze wymienic.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-03-03, 10:54 ]
Dodam ze to zaczelo sie dziac w pierwszy dzien zimowych roztopow czyli tak okolo 2-3 tyg. temu.
uzar_007
Berbeć

Postprzez klanhker » 3 mar 2010, o 13:53

podłączam się do pytania :-)
klanhker
Badacz tematu

Postprzez Dinuś » 3 mar 2010, o 15:14

zmin pompke paliwa , lub sprawdz kable ktore do niej ida co wzbudzaja pompke jak przekrescasz zaplon
Dinuś
Members

Postprzez cimell » 3 mar 2010, o 16:43

Mialem to samo w golfiku 1,6 problemem byl czujnik halla. Objawy: auto z rana nie odpalalo perzez 20 min a pozniej nagle bzzzuuumm i jedzie, ale podczas jazdy niezaleznie od predkosci gasl poczym sam zaskakiwal, na jalowym tez sam z siebie gasl i nie chcial odpalic. Po wymianie czujnik halla wszystko gra, wiec stawiam ze to bedzie to.

Pozdrawiam
cimell
Berbeć

Postprzez BORYSKA » 3 mar 2010, o 17:18

A mnie to z kolei wygląda na uszkodzoną kostkę stacyjki. Gdy przekręcisz kluczyk stacyjka nie podaje napięcia na pompkę i dlatego masz problemy z odpaleniem. Elektryk pewnie podłączył ci pompkę "na krótko" przez włącznik, którego teraz używasz gdy przekręcasz kluczyk
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez uzar_007 » 4 mar 2010, o 00:58

BORYSKA ale auto mi tez gasnie w czasie jazdy i ciezko go odpalic normalnie ale udaje mi sie to tylko za pomoca tego wlacznika.

[ Dodano: 2010-03-05, 10:37 ]
Wczoraj wracajac z pracy do domu zauwazylem ze golfikowi spadly obroty z 30tys. do 15tys po czym zgasl i zapalily sie kontrolki akumulatora i oleju. Cos mi sie wydaje ze bedzie trzeba wymienic kostke stacyjki jak to pisal BORYSKA. A co wy o tym myslicie?
uzar_007
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe