Obroty falujące POMOCY !! przeczytajcie !!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez jacentyk1 » 5 lut 2008, o 18:48

Witam wcześnie pisałem ze mam problema z obrotami ;/ kazdy tam mi odp ze swiece moze to moze tamto :P wiec pojecahłęm na serwis w Jarosławiu ;/ i co sie okazało prze idoci wymienili mi olej tak jak chcailem + płyn chłodniczy no i mieli wyeliminować te falujące obroty!!! ;/ Więc dzwonią i mówią ze siedzi cewka oki 115 zł !!! Więc ja podjarany ze wszystko bedzie grało przyjechałem po auto a tu :O mi powiedzieli ze te obroty bede falować bo jest za słabe ciśnienie i ze coś ze silnik bierze olej i czadzi świece i daltego tak sie dzieje !!! :( więc ja sie strasznie wkurw..... :( i cisnąlem mu ile wlezie i tak dojechaęłm do koegi tez mecahnika lecz diesel !! i kazał mi zapalic fure ok postukał w silniczek krokowy :O i autko zaczeło normalnie działac !! tzn obroty takie jakie mają być więc musiałęm zaraz go wyczaic ile poleci i chwilka moment było 200 km/h wić niesądze ze mam za słabe ciśnienie i tak sie sam naprawił ;/ poczym dojechałęm do domu i to samo po zgaszeniu silnika ;/
co to bedzie pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jacentyk1
Berbeć

Postprzez Imper » 5 lut 2008, o 18:57

a szarpie Ci jak jezdzisz na rozgrzanym silniku przy dodawaniu gazu??
Imper
Members

Postprzez jacentyk1 » 5 lut 2008, o 19:00

wiesz co szarpie jak mam do 2.000 tys obrotów po 2.000 jedzie w miare
jacentyk1
Berbeć

Postprzez Imper » 5 lut 2008, o 19:06

wiesz na silniczkach krokowych to ja sie nie znam a poweidz mi jeszcze czy wpierdziela ci plyn od chlodzenia
Imper
Members

Postprzez jacentyk1 » 5 lut 2008, o 19:12

dzisiaj wymieniłęm więc ci niepowiem !! a jesli wpierdziela to co to ???
jacentyk1
Berbeć

Postprzez Imper » 5 lut 2008, o 19:23

jesli wpierdziela Ci plyn a oni mowili Ci ze nie amsz cisnienia to masz chyba walnieta uszczelke pod glowica i jak bierze Ci ten plyn to zalewa tloki woda co powoduje zle spalanie beznyny w konsekwensji szarpanie no i zobacz czy ci nie kopci czasmi moze zgasnac silnik od tego z regoly mozna to zaobserowowac przy rozgrzanym silniku
Imper
Members

Postprzez Tiiger » 5 lut 2008, o 20:12

słuchaj, najprawdopodobniej masz uszkodzoną uszczelkę pod mono wtryskiem (u mnie tak było, koleś zasilikonował bo nie było jeszcze bardzo źle i jak nowy jest, 890-900 teraz ma i ani drgnie :D )
Tiiger
Czytacz

Postprzez jacentyk1 » 5 lut 2008, o 20:32

ok jutro jade do następnych magików ;/ hehhe zobaczymy co oni powiedzą ;/ :] narazie panowie dziekuje serdecznie @!!!!!
jacentyk1
Berbeć

Postprzez scuzz » 5 lut 2008, o 21:10

ImperfectCell napisał(a):jesli wpierdziela Ci plyn a oni mowili Ci ze nie amsz cisnienia to masz chyba walnieta uszczelke pod glowica i jak bierze Ci ten plyn to zalewa tloki woda co powoduje zle spalanie beznyny w konsekwensji szarpanie no i zobacz czy ci nie kopci czasmi moze zgasnac silnik od tego z regoly mozna to zaobserowowac przy rozgrzanym silniku

Niech kolega się dwa razy zastanowi zanim zacznie cokolwiek pisać.

Co do problemu kolegi zalecam sprawdzenie kabli. Miałem identyko problem jak kupiłem swojego golfika, jechać jechał ale do 2000 tyś obr skakał jak żaba nie mogłem gwałtownie przyśpieszać tylko powoli , powyżej tych obrotów szedł jak burza. Pojechałem do znajomego podmieniliśmy kable od niego na próbę i .... strzał w 10. Nie twierdze na 100 % że u ciebie będzie tak samo ale warto spróbować podmienić kable na chwile przejechać się. Przy okazji przeczyść kopułkę, sprawdź czy nie łapie lewego powietrza i czy węże od podciśnienia przy mono masz pozakładane.
scuzz
Czytacz

Postprzez Imper » 5 lut 2008, o 21:31

scuzz, ja mam znajomego co imal te same obiawy no i wymienil kable bylo dobrze tylko z jakies 50 km i znow to samo... po wymianie uszczelki wysztko wrocilo do normy... poza tym ja nie poweidzialem ze to na 100% jest to wiec jak juz czytasz to rob to uwaznie!!!

[ Dodano: 2008-02-05, 20:32 ]
jeszcze raz podkreslam slowo CHYBA uzyte w mojej wypowiedzi!!!!
Imper
Members

Postprzez jacentyk1 » 11 lut 2008, o 19:07

helllo panowie ani jeden niemiał raccji a wiec powjechałęm do nastepnego magika i wiecie co wykąbinował ??? hjhehehhehheh kjazał wlać srodek do szyszczenia zaworów lub wtrysków i włala :D silnik w znacznym stapniu o jakies 60 % przy odpaleniu chodzi normalnie tzn ze na 100 odpaleń auta 60 razy jade normalnie gdzie przedtem ;/ to było około 10 %
jacentyk1
Berbeć

Postprzez MaciasREDA » 11 lut 2008, o 20:27

Witam wszystkich.Mój pierwszy pościk:-)
Mam podobny problem co kolega.
Golf 1.4 1995r 203000km.
Problemy są mianowicie takie.Jak chce odpalić auto gdy silnik jest zimny to spoko luz.Odpala bez problemu.Gorzej jest gdy chcę go odpalić na ciepłym silniku.Wtedy jest problem.Udaje się go odpalić za 3 nieraz 6-7 razem a przy odpalaniu trzeba mu gazu wciskać żeby zaskoczył.Nieraz też pomaga jak odepnę w silniku jeden kabelek(nie wiem od czego on jest ale jak go odepnę to po odpaleniu obroty wchodzą na jakieś 1100-1200 a jak go podłączę s powrotem to spadają do normalnego poziomu).Jest też problem z szarpaniem.Przykład: jadę sobie spokojnie 70-80km/h na czwórce a tu nagle jak nim zacznie szarpać.Jakby ktoś go włączał i wyłączał co chwile.Obroty skaczą jak głupie góra dół i gaśnie.I znowu problem z odpalaniem.Coś podobnego też się zdarza jak stoję na światłach albo w korku.Silnik sobie pracuje na luzie i nagle obroty zaczynają wariować.Skaczą góra dół,silnik jakby się krztusił i nagle gaśnie.Nieraz pomaga przy czymś takim jak gaz wcisnę i chwilę tak potrzymam ale zazwyczaj i tak gaśnie.
Jak kupiłem samochód miał jakieś 178000km.Problemy takie zaczęły się koło 190000km.
Wymieniałem jakieś 10000km temu:
-świece
-kable
-rozdzielacz
-kopółkę
czujnik ciśnienia oleju
Jakieś 6000 temu
-czujnik temp. płynu chłodzącego
Uszczelka pod głowicą cieknie od momentu jak go kupiłem.Wyciek jest raczej mały.Na 10-12000 dolewam może 0.5l oleju.
Jak na razie przyszło mi do głowy że problemem może być właśnie ta uszczelka(traci ciśnienie) albo coś z jakimś modułem(jeżeli taki tam w ogóle jest) odpowiedzialnym za zapłon lub podawanie paliwa.Może to jest związane coś z temperaturą.Może dostaje jakiś sygnał od czujki że temperatura jest w miarę wysoka i zaczyna mieć problem z podawaniem iskry/dawkowaniem paliwa/regulacją obrotów???
Spróbuje tego eksperymentu z tym płynem do czyszczenia zaworów.Może pomoże.Ale mam też takie pytanka.
Jak cenowo wygląda wymiana uszczelki pod głowicą.Słyszałem że trzeba planować głowice i koszt tego jest na tyle wysoki że bardziej opłaca się kupić nowy(nowy dla mnie ale ogólnie używany) silnik.Chociaż słyszałem też taką wersję że głowice planuje się tylko w dieslach a w benzynie nie trzeba.Może ktoś z Was już coś takiego robił albo miał z tym do czynienia???
Za co odpowiedzialny jest silnik krokowy???
Czy to faktycznie mógłby być jakiś moduł elektroniczny który sprawia te problemy???
Będę wdzięczny za wszystkie porady/odpowiedzi/podpowiedzi.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-02-11, 19:29 ]
Aha.Jeszcze jedno.Płynu od chłodzenia mam wrażenie ze ubywa więc jak ktoś wcześniej wspomniał możliwe że go "wpierdziela".
MaciasREDA
Berbeć

Następna strona

- - - zabudowy busów

Powrót do Silniki benzynowe