Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
to na 99 % jest jak kolega piter napisal chociaz ja tam nie wiem do czego to potrzebne bo odpalania i tak nie poprawia bo przeciez silnik jest zimny a jak juz odpali to sam nie nagrzeje.
<bezradny>
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
po prostu w fazie rozgrzewania silnika ciepłe powietrze troszkę poprawia odparowywanie benzyny w mieszance, cięzko jest zauważyć efekt tego samodzielnie ale skoro fabryka tak robi to niech będzie.
Witam. Mam takie pytanko koledzy odnośnie tej rurki od kolektora wydechowego. Idzie ona pod filter powietrza. Silnik AEA 1.6. Pod filtrem jest coś w rodzaju ruchomej zastawki która zamyka dopływ zimnego lub ciepłego powietrza. Co kieruje tą zastawką? Jak to działa? Jest tam coś podobnego do pompki z wężykiem tyle że ten wężyk jest u mnie ucięty. Zastawka zamyka doplyw powietrza od kolektora.
Artur G, klapka ma siłownik podciśnieiowy, węzyk od niego doprowadzi cię do małego termostatciku - i to on steruje zaleznie od temperatury puszcza lub przymyka podciśnienie.