przez BboyBulli » 26 mar 2009, o 22:39
Witam.Od jakiegoś czasu też walczę z gasnącym silnikiem i fauljącymi obrotami.Jestem po wymianie przepustnicy, pompy paliwa, kabli WN, filtru paliwa.Problem nie ustał.Auto cale się trzęsie się, ma 750 obrotów.Oprócz tego z wlewu paliwa słychać szum.Auto gaśnie mi co po chwile tak jak niektórym z Was, odpala za jakiś czas.Mechanik mówił że w moim przypadku trzeba spuszczać bak i patrzyć na odpowietrzniki, możliwe ze bak nie jest odpowietrzany i paliwo nie dochodzi.Piszecie że silnik AEE 1.6 nie ma krokowca w dosłownym słowa znaczeniu, a byłem kiedyś u innego mechanika bo chciałem żeby powalczył z tymi obrotami i gaśnieciem powiedział że przeczyści krokowca więc moje pytanie jest takie czy wreszcie da się go przeczyścic bo z tego co wiem to na tyle przepustnicy jest nastawnik, da się go czyścić, czy tylko mechanik mnie w konia robił?W każdym razie dalem 750 zl za nową przepustnice i za adaptacje.Walczę z tym problemem długi czas i strasznie mnie to wkurza bo co gdzie jestem u jakiegoś mechnika to każdy sie głowi i nie wie o co chodzi.Widać te silniki mają trudne objawy przez które nie pozwalają dociec co jest zepsute.Macie jakieś pomysły jeszcze na pokonanie tego błedu?Nie próbowałem wymieniać halla, może jest ktoś kto wymienił i mu pomogło?Proszę o pomoc posiadaczy silnika 1.6 AEE(stosowanego tez w skodach i polowkach z tego co mi wiadomo).Sam dalej będę walczył z tym problemem jeśli uda się coś zrobić napisze o tym.Dzięki