no rozumiem oco ci chodzi
. Szczerze mowiac to wszystko zalezy jak uzyskujesz auto jak czesto jezdzisz po jakich drogach gdzie myjesz czy na myjniach czy w domu jakimi szamponami badz aktywna piana ITD duzo zalezy tez od twardosci wody jaka spłukujesz auto czy je wycierasz po myciu ITD, wiec kup jakis wosk w granicach 100 zł to juz na pewno bedzie takiej Sredniej klasy i bedzie dosc wytrzymały, teraz na rynku duzo jest próbek wosków za pare groszy mozna kupic jakas mała saszetke i po prostu wypróbować go na dachu badz masce po prubowac pare i wybrac sobie ten z ktorym najlepiej ci sie pracuje i ktory najlepiej sie spisuje przy twoim uzytkowaniu .
ja ci powiem ze swojej praktyki ze tak 3 do 4 razy w sezonie auto woskuje bo wiadomo pare myc auta i ten wosk zmyjesz. tyle ze ja auta uzywam w weekendy i na zloty i stoi cały czas w garazu wiec tez inna sprawa niz bym uzytkowal auto na codzien
duzo daja tez woski w płynie na zlocie szybko opłukac auto wytrzec i przy moim ciemnym lakierze zawsze sa jakies plamy od wody wiec te woski takie na szybko popsikac i wytrzec tez zabezpieczają lakier. w podobny sposób dzialaja tez detaylery
mialem Megsa NXT Generation Tech Wax 2.0 i powiem ci ze fajnie dlugo sie trzymał na aucie ale mnie w nim denerwowało to ze jak juz przysech bardziej to ciezko bylo go z auta wypolerowac wiec tak na pol przyschniety z nim pracowałem i dawał smiało rade