siema. jestem własnie nad zakupem aku do swojego mk 3 obecnie mam 12V 55Ah 460A znalazłem na aukcji alledrogo BOSCH SILVER S3 56Ah 480 A czy wszystko było by O.K.? Czy alternator da rade??? Nic się nie stanie??? czy mogę taki zastosować w swoim aucie???
Pierwsze co to powinieneś napisać pojemność oraz moc silnika bo do niego wybiera sie moc akumulatora
Widząc oznaczenie w profilu AFT mogę stwierdzić ze akumulator wybrany przez Ciebie będzie idealny
Jeśli posiadasz w aucie wzmacniacz, tube, neony itp możesz kupić sobie jeszcze troszę wiekszy
Taksi, dobór aku jest ok, miejsce zakupu nie. Lepiej dołożyć parę dych i kupić w takim zakładzie lub sklepie gdzie aku schodza na bieżąco, są świeżutkie i z łatwą do zrealizowania gwarancją.
Są takie sklepy gdzie aku schodzą na bieżąco??? Prawdę mówiąc nie jestem w stanie sprawdzić chyba aku czy jest on świeży czy stary...sklep w jakim chce kupić aku zapewnia ze formatuja je przed sprzedażą. Ale słuszna uwaga co do gwarancji pewnie może być problemem ponowne jego wysyłanie....
Taksi napisał(a):Są takie sklepy gdzie aku schodzą na bieżąco??
oczywiście że są, jak widzisz że co chwila są klienci albo nowe samochody pod sklepem to wiadomo że interes się kręci. Druga sprawa, jak akumulator wygląda jak świeżo wyciągnięty z pudełka to taki jest, co innego kilogram kurzu i poobijany z każdej strony od przekładania po całym magazynie
siemka mam ogromna prośbę ponieważ chce kupić aku i mam dylemat ponieważ jest bosh i centra podobne parametry jak i cena co myślicie co możne być lepsze????
Witam. Od razu mówię że nie miałem pojęcia do jakiego działu to dać, więc jak jest w złym to proszę o przeniesienie.
A teraz wróćmy do sprawy z tematu.
Mam problem z aku w moim golfie. Otóż przez moje roztargnienie samochód stał z włączonym radiem, i padł totalnie. Pisząc totalnie mam na myśli stan w którym ledwo co zaświecają się kontrolki. Po podłączeniu do prostownika, nie wykazuje on żadnego działania, tzn. nie włącza się żaden "program ładowania" ani nic. Mój prostownik to bosch c3 więc on sam się "włącza". Po prostu nie wykrywa akumulatora. Miał już ktoś taki przypadek?