Witam, mój znajomy chce oddać mi akumulator z mocno rozbitego auta-KIA.Zastanawia mnie,czy nie uległ on uszkodzeniu podczas silnego uderzenia?I czy będzie on wgl. pasował do mojego Golfa III(chodzi o bieguny)
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
MarekSWD napisał(a):Chodzi chyba o to, że niektóre aku mają plus z prawej a inne z lewej.
Cóż, jak chce Ci go dać to bierz. Najlepszym sposobem jest sprawdzenie Jak Ci będzie pasować to wsadź i już. Jeżeli aku nie jest rozcieknięty i nie ma zew. uszkodzeń mechanicznych to by sprawdzić wrzuć go do auta. Pogoda jest jaka jest więc jak wstaniesz rano to sprawdź czy Ci na nim auto odpali
60Ah - alternator powinien dać radę, ja mam Centrę futurę 64Ah 640A i daje radę
killah napisał(a):MarekSWD napisał(a):Chodzi chyba o to, że niektóre aku mają plus z prawej a inne z lewej.
Cóż, jak chce Ci go dać to bierz. Najlepszym sposobem jest sprawdzenie Jak Ci będzie pasować to wsadź i już. Jeżeli aku nie jest rozcieknięty i nie ma zew. uszkodzeń mechanicznych to by sprawdzić wrzuć go do auta. Pogoda jest jaka jest więc jak wstaniesz rano to sprawdź czy Ci na nim auto odpali
nigdy w życiu nie polecę już centry - chyba akumulatory z targu byłby już lepsze.
MarekSWD napisał(a):killah napisał(a):MarekSWD napisał(a):Chodzi chyba o to, że niektóre aku mają plus z prawej a inne z lewej.
nigdy w życiu nie polecę już centry - chyba akumulatory z targu byłby już lepsze.
Czemu ? Jak kupiłem auto to miał centrę, teraz zmieniłem aku też na centrę. Z tego co czytałem to lepsze są niż Warta albo Bosch a i w ciekawszej cenie.
Zresztą, mam nadzieję że mi po roku nie padnie (i tak mam 3 lata gwarancji )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości