Witam. Posiadam alarm centurion(prostokąt i dwa przyciski I i II ). Problem polega na tym, że kiedy włączam alarm drzwi się nie zamykają.Natomiast kiedy próbuję zamknąć drzwi kluczykiem, to zamykają się tylko od kierowcy. Centralny nie jest hydrauliczny.
No to jeszcze napisz co z otwieraniem bo na razie wemy że zamykanie nie działa. Oraz czy ten central działał kiedyś z kluczyka czy wyłącznie z pilota, po tym się wywnioskuje jak jest podłączony.
albo trzeba przełączyć alarm na stan awaryjny u brata po założeniu tak było kilka dni działał i przestał pojechał tam gdzie mu to założyli i powiedzieli ze trzeba przejść na tryb awaryjny i poźniej będzie dobrze. u brata działa do tej pory. myśle że warto spróbować
Podepne się pod temat
Też mam problem z alarmem i centralnym (elektryczny, otwierał i zamykał tylko z pilota) teraz kompletnie nie reaguje (nawet nie mam jak się dostać do bagarka). Jakiś czas temu miałam podobnie okazało się że to bezpiecznik. A teraz nie wiem i tu pytanie czy jakby to poszedł bezpiecznik to miałabym oświetlenie wnetrza?? bo wg schematu w radach i poradach za brak centrala i jednocześnie osw. wnętrza odpowiada bezp 21 niebieski 15A. Czy może być central podpięty pod inny bezpiecznik skoro oświetlenie wnetrza działa??
pziombro, sprawdź czy siłownik w drzwaich kierowcy (master) jeszcze działa... on steruje pozostałymi siłownikami, ewentualnie moduł zamka coś nie trybi
łaksiak napisał(a):Czy może być central podpięty pod inny bezpiecznik skoro oświetlenie wnetrza działa??
oczywiście, że tak, może mieć swój odzielny bezpiecznik na kablu zasilającym....pytanie tylko dlaczego się spalił??
łaksiak, elektryczny zamek centralny jest zawsze dokładany w związku z czym nie masz co patrzeć na schematy VW, trzeba samemu dojść co padło, poszukać centralki, jej bezpiecznika itd