pablomed mam wrażenie, że nie zajrzałeś w podane linki.
Przecież oba podane centralne zamki są z siłownikami !
Czyli wywnioskować można, że autor tematu nie ma centralnego w swoim aucie.
Oba zestawy różnią się i to znacznie !
Ten tańszy zestaw jest tylko na przednie drzwi ( 2 siłowniki )
Ten droższy jest na 4 drzwi ( 4 siłowniki ).
Dwa tygodnie temu montowałem centralny w Citroen Jumper ( przednie drzwi, drzwi tylne i drzwi przesuwne - tu trzeba było się nakombinować ).
Montaż jest prosty. Jednakże czasem trzeba przerabiać te kable co są w zestawie ( czasem są za krótkie, żeby je puścić jak chcemy - ale to żadne problem dosztukować kabla ).
Kup zestaw na 4 drzwi i taki, który ma dwa siłowniki master ( do przednich drzwi ). Powoduje to to, że jak zamkniesz kluczykiem jedne, lub drugie przednie drzwi , to zamknie się całe auto.
Jak w zestawie będzie tylko jeden siłownik master i dasz go w drzwi kierowcy, to tylko po przekręceniu kluczyka w tych drzwiach zamknie się cąłe auto. Zamknięcie z drzwi pasażera zamknie tylko je, a nie całe auto wtedy.
Ja montowałem ostatnio ten zestawi i jest OK ( chyba nawet ten sam i od tego sprzedawcy zamawiałem ).
- Kod: Zaznacz cały
http://moto.allegro.pl/zamek-4drzwi-sterowanie-z-pilota-kierunki-metal-i2739766863.html
Jeden z tańszych na 4 drzwi, dwa siłowniki master, i pilot z odsuwaną klapką ( taki sobie ktoś zażyczył ).
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz