Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Vengazo » 3 gru 2012, o 22:39

Witam Zico63
Też mi nie na rękę teraz naprawiać to u elektryka bo wolałbym to zrobić za te 60 zł i 100 zł włożyć w jeszcze inną cześć do golfa :(. Przemyślę twoją radę i popatrzę poszukam tych sterowników centralnego i może uda mi się samemu to zrobić jutro. Dziękuję ogólnie za taką podpowiedz bo z wcześniejszych wiadomości wywnioskowałem,że cena jakaś wygórowana nie jest. I oczywiście leci Pomógł. Tylko gorzej będzie jak sterownik i pompka do wymiany jest wtedy pompka koszt 100zł + 60 sterownik z pilotami i wychodzi już więcej niż jak elektryk weźmie. A,że znajomy rodzinny to jest to jak już powiedział,że 150 zł w najgorszym wypadku to więcej nie weźmie w razie czego jak policzy więcej a nie zabrałbym się za to sam to zrezygnuje i sam to zrobię za pomocą użytkowników :). :ok:
Vengazo
Badacz tematu

Rocznik: 2009
Silnik: 1.9
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Zico63 » 3 gru 2012, o 23:06

Próbę pompki, w sposób przeze mnie opisany, wykonuje Kolega PRZED podjęciem wiążących decyzji. Tylko jak pompka jest sprawna, nie ma nieszczelności i central zamyka bez zarzutu - warto kupować nowy sterownik.
Inaczej trzeba naprawić może również pompkę a wówczas cena nie jest wygórowana!
Zico63
Members

Postprzez Vengazo » 3 gru 2012, o 23:20

Zaraz zejdę w sumie i sprawcę pompkę o ile dostane się kluczykiem do zamka hahaha wiadomo mróz jest i raczej ciężko będzie w razie wu kubek gorącej wody pójdzie w ruch haha i odezwę się :).
Vengazo
Badacz tematu

Postprzez bart87 » 4 gru 2012, o 15:40

Mój centralny w sumie działa dobrze (poza problemami z przekręcaniem kluczyka) ale postanowiłem kupić sterownik centralnego na pilota (78zł z przesyłką). Jutro będę montował tyle, że wcześniej musze odnaleźć wiązkę do ktorej należy podłączyć to ustroństwo... Podobno jest w lewym słupku i wychodzi gdzieś z drzwi kierowcy. Czy ktoś wie gdzie tego szukać?

Swoją drogą bardzo polecam sprzedającego "dzik02" na allegro. Bardzo solidny sprzęt i ekspresowa transakcja. Przesyłkę otrzymałem niecałe 24 godziny od momentu zamówienia.
bart87
Czytacz

Postprzez Vengazo » 4 gru 2012, o 16:38

Więc tak zrezygnowalem z naprawy centralnego zamka u mechanika bo chcę tak jak kolega wyżej napisał zamontować zamek na pilota na co elektryk powiedział,że to będzie koszt 400zł, Stwierdziłem,że wymiana zepsutej części kosztować mnie będzie o wiele mniej niż on chciał i oczywiście wstawienie centralnego na pilot również tak więc zrezygnowałem z tych usług.
Wie któryś z panów może jak założyć centralny na pilot hah ?
Vengazo
Badacz tematu

Postprzez killah » 4 gru 2012, o 17:03

Vengazo napisał(a):Więc tak zrezygnowalem z naprawy centralnego zamka u mechanika bo chcę tak jak kolega wyżej napisał zamontować zamek na pilota na co elektryk powiedział,że to będzie koszt 400zł, Stwierdziłem,że wymiana zepsutej części kosztować mnie będzie o wiele mniej niż on chciał i oczywiście wstawienie centralnego na pilot również tak więc zrezygnowałem z tych usług.
Wie któryś z panów może jak założyć centralny na pilot hah ?

zgodnie z instrukcją. kupujesz centralkę na pilota sterowaną plusem i dalej będziemy myśleć.

a te ceny które Ci podają to .... o k*** j** :D skąd się te typy urwały? ja bym Ci w 10 min podłączył centralkę na pilota. To w takim razie oni biorą 2.4 tys zł na godzinę. Nieźli idioci
killah

Postprzez Vengazo » 4 gru 2012, o 17:32

killah napisał(a):
zgodnie z instrukcją. kupujesz centralkę na pilota sterowaną plusem i dalej będziemy myśleć.

a te ceny które Ci podają to .... o k*** j** :D skąd się te typy urwały? ja bym Ci w 10 min podłączył centralkę na pilota. To w takim razie oni biorą 2.4 tys zł na godzinę. Nieźli idioci

No to killah ile czasu zajmie Ci dojazd do Zielonej haha ? Dobra to zamówię tą centralkę sterowną plusem pierw zajmę się centralnym który ma na kluczyk otwierać drzwi :D. W sensie,że po włożeniu kluczyka otwierają się drzwi w aucie a nie tylko jeden zamek :D. No niestety troszkę was pomęczę z tym cetralnym na pilota haha ;d
Vengazo
Badacz tematu

Postprzez bart87 » 4 gru 2012, o 17:48

Ja zamawiając na allegro otrzymałem od razu schemat co gdzie podłączyć. Teoretycznie nie jest tego dużo ale że jestem totalnie zielony to nie wiem czy wystarczy zrobić to co na otrzymanym schemacie czy coś jeszcze...

Obrazek
bart87
Czytacz

Postprzez Zico63 » 4 gru 2012, o 18:29

Kolego, daj to przy pompce w bagazniku: na słupku jest taka paczka kabli, że Kolega zwątpi gdy zobaczy.
Rysuneczek nie uwzględnił tylko potwierdzania kierunkami, jeśli tą funkcję posiada.
Taak wygląda to w komplecie:
Obrazek
Wszystko jest we wtyku pompki a kierunki we wtyczkach lamp.
Zico63
Members

Postprzez bart87 » 4 gru 2012, o 18:48

Napisane jest "minus do brązowego" a wskazany jest czarny i "plus do czerwowno-białego" a wskazany jest czerwony. Z pomki wychodzi czerwony czy czerwono-biały? Poza tym czy żółty i żółto-czarny ma być połączony tylko z czerwonym czy z brązowym tez? Pytam o to bo na rysunku tego nie widać a poza tym nie widze, w którym miejscu kupiony sterownik łączy się z kierunkowskazami.
bart87
Czytacz

Postprzez killah » 4 gru 2012, o 19:30

Vengazo napisał(a):
killah napisał(a):

No to killah ile czasu zajmie Ci dojazd do Zielonej haha ? Dobra to zamówię tą centralkę sterowną plusem pierw zajmę się centralnym który ma na kluczyk otwierać drzwi :D. W sensie,że po włożeniu kluczyka otwierają się drzwi w aucie a nie tylko jeden zamek :D. No niestety troszkę was pomęczę z tym cetralnym na pilota haha ;d

szukajka szukajka i jeszcze raz szukajka. pisałem wiele razy w róznych tematach. Dlaczego tak może się dziać i jak to sprawdzić za pomocą 1 kabelka. Więc szukaj albo na gg spamuj. Generalnie jeśli nie działają zamki w taki sposób że 1 otwierasz wszystkie drzwi to przyczyny szukałbym od razu przy pompce centralnego. Jeśli tylko 1 drzwi tak mają to rozleciał się +12 co idzie do stycznika w zamku.
killah

Postprzez Zico63 » 5 gru 2012, o 02:01

bart87 napisał(a):Napisane jest "minus do brązowego" a wskazany jest czarny i "plus do czerwowno-białego" a wskazany jest czerwony. Z pomki wychodzi czerwony czy czerwono-biały? Poza tym czy żółty i żółto-czarny ma być połączony tylko z czerwonym czy z brązowym tez? Pytam o to bo na rysunku tego nie widać a poza tym nie widze, w którym miejscu kupiony sterownik łączy się z kierunkowskazami.

Bo dałem opis do wersji z innymi kolorami na wejsciu, chodziło o to, co Kolega ma zrobić z migaczami.
A gdzie się wpiąć? No, przecież pisałem: we wtykach tylnych lam, jednej lewej i jednej prawej. Kolory na moim rysuneczku.

Gdyby, jak radzi Kolega Killah, poszukał troszkę Kolega - miałby mnóstwo materiału. Te sterowniki to praktycznie jedna i ta sama elektryka, i jedynie kolory zależą w zasadzie tylko od importera.
http://www.golf3.pl/topics4/sterownika- ... t44487.htm
http://www.golf3.pl/33978.htm
http://obrazki.elektroda.pl/2854110600_1302009364.jpg
A to, że otwiera tylko jedne drzwi, to może być awaria ale i ustawienie. Czy we wtyku pompki ma Kolega jeden czy dwa przewody koloru brązowego?
Gdy jest jeden, trzeba dwa razy włączać kluczykiem dla otwarcia całego auta, jedno roszenie odmyka właśnie "nasze" drzwi a nie całe auto - oszczędność akumulatora i pompki.
Obrazek
Zico63
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka