Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bart87 » 8 gru 2012, o 17:54

Udało mi się podłączyć centralny razem z kierunkami. Okazało się że od minusa wystawała trochę wiązka i została z plusem.poprawiłem i wszystko działa jak należy
bart87
Czytacz

Centralny zamek PILO oraz lampa przeciwmgielna Tył .. Pomocy

Postprzez wagery » 9 gru 2012, o 13:03

cześć

Mam centralny zamek który jest tylko na kluczyć otwiera w moim golfie 3 wszystkie drzwi. Teraz jest zimno i są problemy z tym bo nie mogę wsadzić kluczyka albo przekręcić i muszę się strasznie męczyć.
Wyczytałem tutaj na forum że mam kupić sterownik centralnego z pilotami. Proszę powiedzieć mi jaki to ma być sterownik do mojego autka. Dajcie mi najlepiej link allegro. Wiem też że jak otwieram auto to słychać z tyłu po prawej stronie pracę pompy to właśnie tam mam podłączyć ten sterownik ? Możecie też powiedzieć jakie kable itp.

Druga sprawa to tylne światło przeciwmgielne .. nie działa mi, bezpiecznik jest OK kontrolka świeci a z tyłu nawet nie ma napięcia bo sprawdzałem .. co to może być?
wagery
Czytacz

Postprzez bart87 » 9 gru 2012, o 15:13

Jeżeli chodzi o centralny to może po prostu zastosuj jakiś preparat na zamarzanie zamków? Gdybyś się upierał przy pilotach to polecam urządzenia tej firmy: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=453696. Ja kupiłem i jestem zadowolony, sprzedający udziela dość szczegółowych informacji a sam montaż też nie jest trudny. Instrukcja montażu jest tutaj: http://forum.vw-passat.pl/threads/49754 ... BX10/page4. W sumie inny sterownik ale podłączenie takie samo. Ponadto cenne informacje znajdziesz tu: http://www.golf3.pl/topics4/centralnego ... t51902.htm
bart87
Czytacz

Postprzez wagery » 9 gru 2012, o 17:29

w sensie jaka firma ;)_ ? bo link allegro dziala ale gość nic nie sprzedaje ;)
wagery
Czytacz

centralny zamek

Postprzez Hubert_Axe » 9 gru 2012, o 21:24

Witam! Posiadam golfa w najstarszej wersji jezcze bez zamka centralnego , strasznie po dłuższym czasie jest to męczące , chciałbym zamontować centralny. Mam pytanie , czy dużo mnie to wyniesie ? Czy jest to trudne?
Pozdrawiam !
Hubert_Axe
Berbeć

Postprzez Zico63 » 9 gru 2012, o 21:37

Dowolna - byle Koledze podobał się pilot.
Różnią się dodatkowymi funkcjami, jak domykanie szyb, bagażnika (Kolegi auta to nie dotyczy!) czy odnajdywanie auta na parkingu. Jakość jednak jest podobna.
Warunek: musi być "Uniwersalny" lub "Do sterowania plusem".

No i pmgłowe: o ile sprawna jest żarówka to mam pytanko: czy jest fabryczny hak do przyczepy?
Zico63
Members

Postprzez wagery » 9 gru 2012, o 22:06

co oznacza "Do sterowania plusem" ?

W autku mam hak ale nie mam pojęcia Czy jest on fabryczny :)
wagery
Czytacz

Postprzez bart87 » 9 gru 2012, o 22:08

Ja kupiłem na tej aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=2818174450

Po wcześniejszym uzgodnieniu centralke miałem niecałe 24h od momentu zamówienia a i kontakt ze sprzedającym jest bardzo dobry (mailowy i telefoniczny). Nie napalajmy się jednak na otwieranie bagażnika bo w golfie 3 to nie dziala ;)
bart87
Czytacz

Postprzez bart87 » 9 gru 2012, o 22:11

Patrząc na zestawy na allegro centralnych zamków to może to być problemowe dla tych, którzy mają słabe pojęcie nt. elektryki w samochodzie. Proponuje albo znaleźć sprzedającego, który służy pomocą w zakresie montażu lub poszukanie "na miejscu" firmy, która sprzedaje i montuje centralne zamki.
bart87
Czytacz

Postprzez Zico63 » 9 gru 2012, o 22:15

Sterownik zakupiony przez Kolegę Bart87 spełnia wszystkie wymogi.
A sterowanie plusem oznacza, że w przewodach sterowania zamkiem pojawia się plus. Bo są uniwersalne (jak Kolegi Bart87) i dedykowane do danego typu zamków.
Gdy Kolega zdecyduje się na ten z aukcji - to 99,9% pytań będzie już tu omówionych, będzie miał Kolega "gotowce" :super:
Z hakiem jest tak, że Niemcy światło przeciwmgłowe puszczają przez gniazdo haka. Zbierający się tam brud powoduje awarie. Musi Kolega sprawdzić w lewej lampie czy przewód szaro-biały ma w ogóle napięcie.
Ostatnio edytowano 9 gru 2012, o 22:18 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
Zico63
Members

Postprzez wagery » 9 gru 2012, o 22:15

nie no ja sie nie napalam na bagażnik i tak prawie go nie otwieram.

To kupię jakiś sterownik skoro jest obojętne jaki :) liczy się tylko wygląd pilota. Koszt nie jest duży.

Zico63 gdzieś czytałem coś o tym haku ;) mam hak który ma takie gniazdo jak na zdjęciu
Obrazek

i podobno numery 4 i 7 są od przeciw mgielnych .. ale tam też sprawdzałem czy jest napięcie i nie ma ;)
wagery
Czytacz

Postprzez Zico63 » 9 gru 2012, o 22:21

4 (i 5) to pozycyjne. Pmglowe to 7. Także i te mogą mieć mikroprzełącznik, który odmówił posłuszeństwa (bo częściej mają go te 13-tki).
3 to MASA.

[ Dodano: 2012-12-09, 21:25 ]
Koledzy! Aktualnie w dziale "Elektryka" biegną trzy obok siebie tematy o centralnym zamku, jego podpinaniu pod zdalny sterownik.
Czy te tematy nie warto skomasować w jeden, i pisać i czytać jeden?
Zico63
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka