Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Centralny zamek pytanie

Postprzez mario777 » 3 lut 2013, o 22:48

Kolego a powiedz mi jak to sie matuje do czego bym yo musial podlaczyc
mario777
Czytacz

Centralny zamek pytanie

Postprzez pablomed » 3 lut 2013, o 23:33

killah, tu masz schemat i instrukcje http://markland-hurt.istore.pl/pl/stero ... bx-70.html
Będzie ok.
Dodatkowo potrzebujesz przekaźnik żeby zrobić przerzutnik zamieniający sygnał komfortu z masowego na plusowy, zwykły przekaźnik jak do świateł za kilka zeta.
Zworke ustalającą czas sygnału na central koniecznie ustaw na 0.5 sekundy a nie tak jak napisano w instrukcji na 3.5.
Skorzystaj z podschematu B - sterowanie plusem (a nie sterowanie zamkiem pneumatycznym)
I to wszystko.
Coś masz jeszcze na priv - odnośnie nie podłączania zamykania zamka bo sygnał komfort to załatwi razem z szybami, więc podłączysz tylko komfort i otwieranie centrala
pablomed
Members

Postprzez pablomed » 3 lut 2013, o 23:41

mario777, obok masz temat kolegi killah. Masz tam w skrócie opisane . Wszystkie sterowniki podpina się podobnie różnice mogą być w szczegółach jak kolory kabelków. Było o tym sto razy na forum więc nie musisz więcej pytać tylko poszukaj.
pablomed
Members

GOLF 3 Jak wymontować fabryczny alarm

Postprzez eagle250 » 5 lut 2013, o 20:12

Witam.
Może ktoś z was wie jak zupełnie pozbyć się fabrycznego alarmu z Golfa 3, rok 95. Mam z nim cały czas problemy, raz nie zapalają się kontrolki a raz odcina pompę paliwa (zależy jak mu się podoba) bo rozrusznik kręci a samochód nie odpala, tak więc najchętniej bym się go pozbył, a nie naprawiał z tym że nie wiem jak się zabrać do tego. Proszę o jakąś pomoc
eagle250
Berbeć

Postprzez killah » 5 lut 2013, o 21:19

zamek który mam w aucie miał opcję komfort... MIAŁ

podłączyłem i wszystko hulało. Potem odłączyłem i podłączyłem ponownie jak już pochowałem kable i.. już dupa :D Kabel od domykania drzwi przestal podawac kilkunastosekundowy sygnał i z domykania szyb i zrobil sie na nim zwyczajny sygnal + zamknij na pół sekundy.

przekaźnik działa bo nim zamykam drzwi. Sterownik przestał podawać też + na migacze i już nie świecą

Wg mnie zjarało się coś w środku. Nie wiem czy to przez to że potem obciąłem pierwotny kabel co szedł do szarego od zamykania drzwi bo po co miały być 2 do szarego podłączone (oryginalny i domykanie).

Trzeba będzie dokupić mądrzejszy sterownik. Mój i tak nie miał otwierania klapy ani wyjścia na syrenę więc kit z nim. Szkoda tylko tych kierunków teraz :/
killah

Postprzez adams » 5 lut 2013, o 22:56

killah napisał(a):Wg mnie zjarało się coś w środku.

A to bezpiecznikiem nie jest zabezpieczone wewnątrz jakoś :?: W sensie ten kanał bo otwórz/zamknij Ci śmiga.
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 5 lut 2013, o 23:10

adams napisał(a):
killah napisał(a):Wg mnie zjarało się coś w środku.

A to bezpiecznikiem nie jest zabezpieczone wewnątrz jakoś :?: W sensie ten kanał bo otwórz/zamknij Ci śmiga.

nie wiem, wg mnie temat wstrzymany do zakupu nowej centralki. ta już swoje wysłużyła :D ważne że sposób z przekaźnikiem działa.
killah

Postprzez pablomed » 6 lut 2013, o 09:26

killah, sygnał na domykanie leci przez ten przerzutnik dokładany może z nim jest coś nie tak, sprawdź czy masa wychodzi ze sterownika kablem komfortu.
Sygnał zdublowałeś czy nie, czyli czy podpinając domykanie do kabla szarego podpięłeś też sygnał zamykania centrala? Może zaszła pomyłka i zware zrobiłeś - to wtedy mógł się spalić
pablomed
Members

Postprzez killah » 6 lut 2013, o 13:23

pablomed napisał(a):killah, sygnał na domykanie leci przez ten przerzutnik dokładany może z nim jest coś nie tak, sprawdź czy masa wychodzi ze sterownika kablem komfortu.
Sygnał zdublowałeś czy nie, czyli czy podpinając domykanie do kabla szarego podpięłeś też sygnał zamykania centrala? Może zaszła pomyłka i zware zrobiłeś - to wtedy mógł się spalić

tak masa wychodzi ale pojawia się na pół sekundy. Przy zdublowanym sygnale działało a potem jak odciąłem zamykanie to już nie działało i z domykania 20 sec przez przekaźnik idzie teraz sygnał pól sekundy - tj masa półsekundowa przerzucona na + przez przekaźnik = zwyczajne zamykanie drzwi.
killah

Postprzez pablomed » 6 lut 2013, o 13:38

killah, no to nie wiem co się stało, czas sygnału komfortu nie jest chyba regulowany, nie ma do tego zworek jak do czasu działania cenralnego zamka, ani programowo sie tez tego nie robi
pablomed
Members

Centralny zamek

Postprzez pietras » 6 lut 2013, o 13:45

Mam problem z sterownikiem centralnego zamka został on zdemontowany bo szwankował przez poprzedniego właściciela . Patrzyłem do skrzynki z bezpiecznikami i jest tam biała kostka podłączona do kabli czy może to być kostka do sterownika ??
Szanuj golfa swego bo mogłeś mieć gorszego :P
pietras
Berbeć

Postprzez fajniutki0pl » 6 lut 2013, o 16:29

Witam moze i mi pomożecie ja mam taki bayer. Mój golfik 3 ma centralny, zwykły centralny (nie wiem ja on się fachowo nazywa) otwieram go tylko przekrecajac kluczykiem w zamki drzwi. Gdy otwieram otwiera cale auto wsiade i po 15 sekundach zamykaja sie wszystkie drzwi oprócz kierowcy. Siedzac w środku moge normalnie otworzyc wyciagajac do góry drucikiem. gdy wysiadam zamyka całe auto. i jest ok. Coz to moze byc?? Pomóżcie
fajniutki0pl
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka