Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez danny.tcz » 6 lut 2013, o 18:07

"kosc" fabrycznego alarmu z immo to sterownik opisany RDW poszukaj jego w okolicach skrzynki bezpiecznikow zobacz jak bedzie sie zachowywal po odpieciu kostek od niego
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez eagle250 » 6 lut 2013, o 19:10

Jeśli chodzi Ci o to żeby odpiąć którąś z kostek od tej skrzynki alarmu (na niej jest napisane RdW) to nic to nie pomaga. Wtedy auto wogóle nie reaguje, nawet rozrusznik nie kręci.
eagle250
Berbeć

Postprzez danny.tcz » 7 lut 2013, o 13:22

masz do tego ori immo ??? ja kupujac zestaw elektrycznych szyb dostalem razem ze sterownikiem alarmu czyli rdw ale ze elektryk od razu mi odradzil montowanie tego z tym to przy okazji wyrzucil calosc razem z przewodami do tego prowadzacymi i nie mam :) sprobuj odlaczyc wszystkie ktore prowadza do tego sterownika
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Centralny zamek

Postprzez popek213 » 9 lut 2013, o 18:52

Witam, mam pytanie czy do drzwi tylnych do centralnego idzie tylko rurka z powietrzem czy jeszcze jakieś przewody?
popek213
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 lut 2013, o 20:41

kable też, do tzw włącznika blokady. Chyba 4 biegną do pompki
pablomed
Members

Jaki mam alarm ?

Postprzez patryk28091991 » 11 lut 2013, o 09:45

Chciałbym się dowiedzieć jaki mam alarm ;-) dostałem już autko z wmontowanym alarmem ale nie dostałem instrukcji itp. A muszę coś zrobić przy alarmie bo alarm nie widzi tego że mam włożone kluczyki do stacyjki i przypomina mi zawsze po 30 sekundach o zamknięciu auta ;-(

dodam że alarm ma :

-funkcje szukania
-ciche zamykanie
-podobno ma też otwieranie klapy z kluczyka

fotencje :

Obrazek

Obrazek

proszę o nazwę tego alarmu bądź podobnego
patryk28091991
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez prezesik » 12 lut 2013, o 02:05

Wg mnie identyczny jak magicar 440, którego kilka sztuk założyłem.
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 13 lut 2013, o 11:33

napewno nie popularny Magicar 440 ma zupełnie inny układ kabli i wtyczek. patryk28091991, gdybyś zrobił dokładniejsze fotki albo słownie wypisał po koli dokładnie kolory kabli to może ci pomogę, bo na tych zdjęciach za dobrze kolorów pasków nie widać.
A teraz jest kwestia jak alarm widzi włożony kluczyk. Chodzi o to że alarm ma kabel który jest podpinany do tzw plusa po zapłonie i są tu dwie mozliwości:
1. na ogół podpina sie go pod typowy plus po zapłonie kable czarne - wtedy trzeba kluczyk przekrecić żeby pojawił się plus,
2. druga możliwość podpina się pod plus ten sam co do radio - kabel brązowo-czerwony ze stacyjki, wówczas owszem włożenie kluczyka bez przekręcania wystarczy.
pablomed
Members

Postprzez patryk28091991 » 13 lut 2013, o 12:26

no to miałem pod radyjko podłączone bo wystarczyło że miałem włożony kluczyk ;-)

kiedyś miałem ten sam problem co teraz ale sam się naprawił ! Ale znów się coś stało jakiś czas temu i cały czas przypomina mi o zamknięciu auta ;-((

Obrazek

te pierwsze 2 kabelki z prawej strony to są biało-żółte
patryk28091991
Gaduła

Postprzez pablomed » 13 lut 2013, o 20:45

Jeśli radyjko działa nadal jak należy to szukamy nazwy alarmu, jeśli radio też nie działa to winna jest uszkodzona kostka stacyjki.
Ale w sumie to nawet nie mając nazwy alarmu musisz sprawdzić czy plus po kluczyku dochodzi do alarmu. Jeśli dochodzi to alarm pewnie się uszkodził naprawa nie jest opłacalna, a jeśli nie dochodzi to trzeba szukać poza alarmem na kablu z plusem po stacyjce. Jeśli coś znajdę po kolorach kabli to się odezwę

Przeszukałem swoją bazę i nie znalazłem, jedynie co mogę jeszcze napisać to plus po zapłonie just najpewniej różowy ten obok czerwonego.
pablomed
Members

Postprzez patryk28091991 » 13 lut 2013, o 21:31

Radyjko działa jak należy ;-) to jutro sprawdzę na czy na któryś z kabli dochodzi + po stacyjce ;-) zacznę od różowego !

[ Dodano: 2013-02-14, 14:23 ]
Już doszedłem do kabelka który się obluzował i nie dawał + do alarmu ;-)

był to pomarańczowy koło czerwonego ;-)

teraz wszystko hula ! Tylko nadal ponawiam pytanie co to za alarm , zrobiłem zdjęcie płytki !

Obrazek

dodam że mam jeszcze 2 kabelki wolne opisane :

- szary wyjście -
- zielony hamulec

czyli można powiedzieć że ten szary może być zaprogramowany na bagażnik ?

a zielony to zamykanie drzwi podczas hamowania ?
patryk28091991
Gaduła

Postprzez duszekwg » 16 lut 2013, o 21:21

Czesc :)
Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. Otóż, przez dłuższy okres czasu miałem nieszczelność, pompka zamykała normalnie, ale przy otwieraniu jak otworzyła wszystko pracowała jeszcze jakiś czas. Denerwowało mnie to i dzisiaj znalazłem trochę czasu żeby się z tym uporać. Zlikwidowałem nieszczelności w przelotkach w przednich i tylnych drzwiach od strony kierowcy. Jednak co się okazało, przy otwieraniu dalej buczy i buczy.
Zajrzałem do bagażnika na to i wykonałem test. Co prawda nie mogłem odłączyć przewodu co wychodzi z pompki więc kawałek dalej zagiąłem przewód i spróbowałem zamknąć na pilocie drzwi. Zamykanie w mgnieniu oka, nawet kierunki dobrze nie zamigały a pompka już przestała pracować. Więc spróbowałem otworzyć z pilota i co? Buczy nawet przy zatkanym przewodzie przy pompie. Pytanie moje brzmi, kupować nówkę czy da się coś w środku podłubać żeby jeszcze śmigało jak należy??

Pozdrawiam :)
duszekwg
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka