Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 17 lut 2013, o 11:39

patryk28091991, hamulec - to takie dodatkowe zabezpieczenie antykradziezowe. Podpina się [pod włącznik światła hamulca.
Działa tak że jesli po uruchomieniu silnika nie depniesz hamulca to po chwili zadziała immobilajzer i silnik gaśnie a potem alarm się włącza. Zwykle tej funkcji się nie uruchamia w opcjach alarmu bo jest kłopotliwa, zapomina sie o tym, i kabel zostaje nie podłączony,
Szary prawdopodobnie taj jak piszesz- kanał dodatkowy do wykorzystania np do otwierania klapy. Pojawia się na nim krótki impuls masowy i jest on za słaby, żeby go wykorzystac bezporednio , trzeba użyć przekaźnika

[ Dodano: 2013-02-17, 10:42 ]
duszekwg, można zajrzeć. Z tym że konstrukcje pompek moga się różnić, szukaj nie tyle nieszczelności tylko małego stycznika przy pompce który powinien zadziałać kiedy ciśnienie jest za niskie, mógł się tylko zanieczyścić, do pomki często się wilgoć dostaje, jakaś ścieżka na opłytce mogła zaśniedzieć.
Zajrzyj do środka ale jesli nic nie zauważysz to kup używkę, jest ich dużo szkoda tracić czas na naprawy chyba że lubisz.
pablomed
Members

Postprzez hellaflush » 17 lut 2013, o 18:45

Siemka, kupiłem uniwersalny zestaw centralnego zamka, piloty, moduł, siłowniki itp.

Zakładał ktoś może już coś takiego i może ma dla mnie jakieś cenne rady?

:-D
hellaflush
Gaduła

Postprzez patryk28091991 » 18 lut 2013, o 01:36

pablomed napisał(a):patryk28091991, hamulec - to takie dodatkowe zabezpieczenie antykradziezowe. Podpina się [pod włącznik światła hamulca.
Działa tak że jesli po uruchomieniu silnika nie depniesz hamulca to po chwili zadziała immobilajzer i silnik gaśnie a potem alarm się włącza. Zwykle tej funkcji się nie uruchamia w opcjach alarmu bo jest kłopotliwa, zapomina sie o tym, i kabel zostaje nie podłączony,
Szary prawdopodobnie taj jak piszesz- kanał dodatkowy do wykorzystania np do otwierania klapy. Pojawia się na nim krótki impuls masowy i jest on za słaby, żeby go wykorzystac bezporednio , trzeba użyć przekaźnika

Oki , dzięki wielki ! Trochę mi rozjaśniłeś umysł ;-D to kupic w przyszłym tygodniu i wrócę ze szkoły to będę walczył ;-) fotoporadę już znalazłem więc luzik !

[ Dodano: 2013-02-23, 21:45 ]
jeśli mialbym brać to brałbym ten z logiem VW , wygląda solidniej ;-) ja mam scyzoryk a nawet 2 miałem i ten co w tej chwili mam jest dobrej jakości nie narzekam ;-) ja mam dokładnie taki :

http://remotronix.com/allegro/rt55.jpg ;-) nie narzekam !
patryk28091991
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez arturgolf » 23 lut 2013, o 23:10

Czy może ktoś podać tu, lub na pw jakiś sterownik centralnego zamka który będzie dobrze działał? Na alledrogo jest trochę tego i nie wiem czy taki za 60 zł jest wystarczający. Wiem musi być w nim sterowanie plusem...a czy te 0.8 sekundy musi być? czy może być 0,5? Domykania szyb nie potrzebuje, alarmu też nie. Chcę mieć tylko zwykłe otwieranie drzwi (wiadomo klapa bagażnika i wlew paliwa) za pomocą sterownika który łatwo podepnę w bagażniku pod pompkę.

Ps. trzeba zrobić porządek z wątkami bo centralu bo się dublują.
arturgolf
Berbeć

Postprzez pablomed » 24 lut 2013, o 00:39

czas starczy jak najkrótszy. arturgolf, wszystkie sterowniki uniwersalne się nadają i naprawdę taka propozycja od nas nie jest ci potrzebna, bo i jakość i sposób działania są podobne w tej kategorii cenowej jaką pewnie wybierzesz czyli do 100 złotych. Obejrzyj sobie fotki pilotów to jedyna istotna rzecz żeby ci się podobały.
pablomed
Members

Postprzez Gofer » 24 lut 2013, o 09:33

arturgolf napisał(a):jakiś sterownik centralnego zamka który będzie dobrze działał

Od siebie poleciłbym Ci taki zestaw :

http://stig.pl/produkty.php?id_produktu=631&id=247#dol

Mam go od 4 lat, teraz już w drugim autku i mnie nie zawiódł.
Zaletą są metalowe obudowy pilotów które mimo tych paru lat nadal wygladają i działają jak nowe.
Gofer
Gaduła

Postprzez Wiater1992 » 10 mar 2013, o 21:36

witam mam problem z zamkiem centralnym zamek zamyka normalnie ale nie chce sie otwierac jaka moze być przyczyna? :-/ centralny zamek jest na powietrze kompresor jest w bagazniku.
Wiater1992
Czytacz

Postprzez kasiar90 » 11 mar 2013, o 11:22

Spedzilam cala sobots na xebtralnym zamkiem gdy otwieralam albo zamykalam drzwi silniczek bardzo dlugo pracowal....rozebralam wszystkie boczki w drzwiach, sprawdzialm wlew paliwa, tylna klape a okazalo sie ze przewod byl przerwany w slupku przy kierowcy;) dziala idealnie!! Zamyka szybko i bez problemow. I co najwazniejsze zaoszczedzilam znowu troche kasy;) :super:
Rybka :)
kasiar90
Berbeć

centralny zamek zamyka ale nie otwiera

Postprzez PatrykosPN » 11 mar 2013, o 17:42

witam chłopaki . poczytalem troche forum i nie znalazlem zeby ktos mial taki problem z centralnym jak ja . wyglada to tak :

1. gdy otwieram z kluczyka , otwiera wszystkie drzwi
2. gdy zamykam z kluczyka , zamyka wszystkie drzwi .
3. gdy zamykam z pilota , zamyka wszystkie drzwi
4 . gdy otwieram z pilota , no i tu jest problem ... mam diode od alarmu . dioda gasnie a drzwi sie nie otwieraja .
5, gdy przy pompce dam na krotko plus . to drzwi sie otwieraja i zamykaja .

Chlopaki wiecie moze o co kamam . Bo nie mam juz sil na to ... pomozcie mi ! :)
PatrykosPN
Berbeć

Postprzez Bart886 » 21 mar 2013, o 17:32

Siemanko mam pytanko :-D

Co zrobić aby tylna klapa zamykała się razem z centralnym zamkiem?

Aktualnie jest problem że jak ją zakluczę to muszę klapę otwierać od środka.
Ponieważ kluczyk nie jest w stanie otworzyć klapy (zaklucza lecz nie odklucza)

Chce sobie to naprawić,mam centralny zamek ale tylko na drzwi...
Jak podłączyć tylną klapę pod centralny? co będzie potrzebne?
Bart886
Badacz tematu

Postprzez Elan15 » 23 kwi 2013, o 14:52

siema mam centralny zamek na kluczyk i nie działa.
z tego co wiem silniczki nie są elektryczne tylko na powietrze.
próbowałem zamknąć kompresorem wdmuchująć powietrzse w rurki i drziałało, lecz samo po przekręceniu kluczyka nie działa i nie zamyka wszystkich drzwi ani nie otwiera w czym może być problem?
Elan15
Berbeć

Postprzez Pro100 » 27 kwi 2013, o 05:40

Elan15 napisał(a):siema mam centralny zamek na kluczyk i nie działa.
z tego co wiem silniczki nie są elektryczne tylko na powietrze.
próbowałem zamknąć kompresorem wdmuchująć powietrzse w rurki i drziałało, lecz samo po przekręceniu kluczyka nie działa i nie zamyka wszystkich drzwi ani nie otwiera w czym może być problem?

Jedyne co mi przychodzi do glowy to gdzies nieszczelna rurka od powietrza, jesli nie zamyka ciagle tych samych drzwi wsluchaj sie czy w ich okolicach nie ma po zamknieciu takiego syczenia, jesli tak to nusisz to uszczelnic i wszystko wroci do normy ;)
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Elektryka