magellan napisał(a):Witam
Witam
magellan napisał(a):Pisze do was z pomocą.
Serdeczne dzięki każda pomoc się przyda na forum
magellan napisał(a):Otóż to kupiłem nie dawno Golf'a 3
Gratulacje ! Fajne autka
magellan napisał(a): Otóż jak zamykam auto to w bagażniku zaczyna coś brzęczeć koło prawej lampy. Podejrzewam, że właśnie tam znajduje się centralny zamek
Trafne przypuszczenie
Tam znajduje się -sterowanie i pompka w jednym- centralnego zamka pneumatycznego
magellan napisał(a):ale dlaczego on brzęczy ?
Bo jest na powietrze
magellan napisał(a):I jeszcze jedno, dlaczego jak zamykam drzwi od kierowcy to nie zamykają się drzwi od pasażera przednie, a jak zamykam od pasażera to nie zamykają się od kierowcy ?
Kiedy przekręcasz zamek w drzwiach kierowcy/pasażera najpierw uruchamiasz krańcówke w zamku która powoduje uruchomienie pompki i następuje otwarcie/zamknięcie zamków. Jeżeli siłownik w drzwiach, których przekręcasz kluczyk nie działa, wtedy zamykasz zamek mechanicznie, czyli tradycyjnie kluczyk przekręca zamek i drzwi są zamknięte. Wiesz do czego dążę ? Przekręcająć kluczyk w drzwiach kierowcy, zamykasz zamek mechanicznie w drzwiach kierowcy, a pasażera się eni zamykają bo uszkodzony jest centralny. Tak samo jest w przypadku pasażera. Jako że te siłowniki sie raczej nie psują to albo masz rozszczelniony układ (najczęściej złamany wężyk gdzies w przelotce w drzwiach lub gdzies po drodze z pompki do siłowników zamka). Wtedy też pompka dłużej pracuje bo stara się dotłoczyc odpowiednią ilośc powietrza by zamknąć całe autko. Skoro piszeswz że tylko drzwi kierowcy i pasażera się nie zamykają, to zamki w bagażniku i klapce paliwa działaja poprawnie tak ? Daj troche więcej objawów jak się zachowuje pompka przy zamykaniu i otwieraniu bo takto nic konkretnego raczej nikt Ci nie podpowie. Lub też zlokalizuj sam usterke, usuń i pochwal się co było, żeby było dla potomnych. POWODZENIA POZDRO
[ Dodano: 2013-10-20, 22:20 ]dudekkgj napisał(a):U mnie jak zamyka kierowca to zamyka wszystkie zamki (łącznie z drzwiami pasazera z przodu), a pasazer to chyba tylko swoje.
Na pewno ? U mnie działa tak samo jak po stronie kierowcy