alarm

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

alarm

Postprzez reset1990 » 7 kwi 2012, o 10:35

witam 1 mam alarm w golfie i centralny , nie wiem jak zrobic aby otwierac z kluczyka nie wsadzajac i nie otwierac zamkiem .. jak to zrobic?? kluczyk mam podobny do tego http://www.google.pl/imgres?q=kluczyk+g ... 4,s:0,i:95 w srodku mam tak jakby jaks zarowke i sprezynke..
dlaczego jak otwieram drzwi kluczykiem od strony pasazera to włancz mi sie alarm po otwarciu drzwi ??
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
reset1990
Czytacz

alarm

Postprzez Zico63 » 7 kwi 2012, o 19:46

A dioda koło rygielka w lewych drzwiach nie gaśnie, czy tak? Winny mikrostyk w zamku lub jego przewodu. Otwiera Kolega zamek, otwiera się i centralny - ale nie ma jeszcze jednej informacji, że to jest wykonane właściwym kluczykiem przednich drzwi.
Ale centralny z prawych drzwi się otwiera?
Zico63
Members

Postprzez reset1990 » 7 kwi 2012, o 19:52

sprawa włanczania sie alarmu .. wiec tak dioda w drzwiach mi mryga .. wszystkie drzwi sie otwieraja prawidłowo .. chodzi mi o to ze w piatek z rana jak chciałem otworzyc samochod ..i tak wkładam kluczyk od strony kierowcy i otwieram a tu lipa był mroz i podczas otwierania złamałem ten cypelek w zamku .. wiec ide od strony pasazera i otwieram . drzwi w zamkach otwarte prawidłowo i jak otworzyłem drzwi to zaczoł mi wyc alarm .;/
reset1990
Czytacz

Postprzez Zico63 » 7 kwi 2012, o 19:55

Bo uszkodzony włącznik LEWYCH drzwi nadal informuje system o tym, że alarm ma czuwać. Złamała się część i nie przestawiła włącznika.
Konieczna rozbiórka i naprawa.
Zico63
Members

Postprzez reset1990 » 7 kwi 2012, o 19:58

a jak to wyglada ?? dzie to szykac jakies szczeguły ??:) a i co zrobic aby z kluczyka otwierac ?
reset1990
Czytacz

Postprzez pablomed » 7 kwi 2012, o 20:09

Naprawić lewy zamek jak kolega wyżej pisze, co się zepsuło trudno powiedzieć trzeba zdjąć klamkę może tylko wiosełko pękło, albo coś w samym zamku. A potem zamontujesz dowolny sterownik zamka centralnego lub alarm i pilotem będziesz zamek obługiwał, opisów mnóstwo na forum.
Ten kluczyk co masz ma w sobie zwyczajną żaróweczkę do oświetlania zamka nocą sprężynka ma dociskać baterię. Możesz też mieć w nim pastylkę fabrycznego immobilaizera o ile takowy posiadasz. Ale i tak dodatkowy sterownik montujesz niezależnie nie będzie kolidował z fabrycznym immo i alarmem.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka