Prawdopodobnie masz tak podłączony alarm pod centralny zamek, że gdy otwierasz go z pilota dezaktywujesz alarm, ale przekrecając kluczyk alarm nadal jest aktywny (rozwiąaznie np po to, żeby ktoś kto otworzy Twoje auto dorabianym kluczykiem lub też wyrwie wkładke i przekręci zamek śrubokrętem nie rozbroił alarmu). Naturalnie małe czary mary we wiązce elektrycznej alarmu i możesz zrobic tak, że po przekręceniu kluczyka rozbroisz alarm - jednak według mnie takie rozwiązanie jest bez sensu. Chyba że masz jakis problem z pilotem od alarmu czy coś w ten deseń ale nigdzie się tego nie doczytałem
POZDRO
P.S.
Jeżeli potrzebujesz drugi pilot do alarmu, znajdź konkretny model swojego alarmu, sprawdź na jakiej częstotliwości nadaje/odbiera sygnał, poczytaj w instrukcji (też pewnie znajdziesz w necie jeśli nie konkretnie do Twojego modelu alarmu to do jakiegoś podobnego) jak wkodować nowego pilota. Jak już znajdziesz odpowiedzi na te wszystkie pytania, znajdź sobie gdzieś w necie pilota który odpowiada Twoim wymaganiom i go kup
Tak mi przyszło do głowy że może autko jest używane przez więcej niz jedną osobę, natomiast pilota ma tylko jedna osoba bo drugi pękł lub został spuszczony w toalecie przez któregoś z właścicieli autka
POWODZWENIA