Moderator: Moderator
Marian0753 napisał(a):Po prostu nie ładuje a tego mogę mieć za przysłowiową flaszkę i koszta przesyłki od znajomego z powypadkowego auta.
czaro napisał(a):podepnę się pod temat.
kamyk212121, widzę że znasz się na alternatorach i pewnie ładowaniu. Mam nowy aku od jakiś dwóch miechów. No i już mam problemy przy odpalaniu. Byłem u elektryka i sprawdzał mi ładowanie- wszystko ok. Pomyślałem może coś mi żre prąd jak jest zgaszony, sprawdziliśmy- nic się nie dzieje.
Tak się zastanawiam czy to nie będzie wina regulatora- może przez niego nie doładowuje mi akumulatora?
czaro napisał(a):Teraz to mnie zastrzeliłeś. To było sprawdzane jak kupiłem jak kupiłem nowy aku (ale auto było jeszcze na starym) więc nie pamiętam już. No patrzyłem na wyświetlacz miernika wtedy i niby było ok, bo wcześniej mówił mi jakiś przedział w jakim powinno być zanim zaczął sprawdzać.
A na zgaszonym aucie delikatny pobór prądu był, ale mówił że to mogą brać zwoje alternatora czy jakoś tak. Ale to było jak sobie przypominam coś po 0,...
Elektryk raczej dobry więc raczej dobrze to sprawdził.
Marian0753 napisał(a):Mam alternator valeo niestety przestał działać, czy alternator boscha będzie pasował? Mam do kupienia za parę złotych i nie wiem czy będzie pasował. Robił ktoś taką operację?
kup sobie miernik 25 zł jakiś cyfrowy ja ci powiem co i jak zmierzyć a miernik zawsze sie przyda:) co o tym myslisz??:)
kamyk212121 napisał(a):ale skad berdziesz wiedział czy aku ładuje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości