Auto nie pali

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Auto nie pali

Postprzez konrad1989 » 5 lut 2012, o 19:33

Witam,
Dzisiaj po przjechaniu 2km i wylaczeniu silnika on wiecej nie zapalil. Po przekreceniu stacyjki na zaplon wygasa licznik i zegar elektryczny obok licznika, rozrusznik nie kreci. Pozatym swiatla swieca, wycieraczki dzialaja itd.

W czym moze lezec problem? dodam ze tydzien temu wymienialem silnik i zrobilem okolo 200km i wszystko bylo ok ,palil na dotyk. Mozliwe ze jest to rozladowany akumulator ale dziwne ze wszystko inne dziala poprawnie, prosze o szybka odpowiedz. Z gory dzieki.
konrad1989
Berbeć

Auto nie pali

Postprzez mroova » 5 lut 2012, o 19:35

Jeśli aku jest sprawny to sprawdź klemy akumulatora. Kiedyś też tak miałem jak zapomniałem dokręcić klemy aku, a chciałem odpalić auto :-P Warto je też oczyścić i przesmarować np wazeliną bezkwasową.
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez rafal9119 » 5 lut 2012, o 20:02

prawdopodobnie kostka stacyjki . kostke w stacyjce można zdiagnozować bardzo prosto. Wrzucamy bieg jałowy, zaciągamy ręczny, przekręcamy zapłon i idziemy pod maskę. Robimy mostek miedzy przewodem plusowym rozrusznika a mniejszym przewodem z konektorem. Elektromagnes zaskakuje i zaczyna kręcić rozrusznik, zapłon jest załączony, silnik odpala. jak sie wiesza to to nie wina stacyjki
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez konrad1989 » 5 lut 2012, o 20:15

klemy od akumulatora sa ok i kable tez. sprawdze ta stacyjke, bardzo to jest mozliwe bo po przekreceniu kluczyka cos tam trzeszczy
konrad1989
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka