Automatyczny włącznik świateł mijania - Gdzie zamontować ?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Kuba39 » 18 lut 2014, o 21:57

Witam,

Zakupiłem Automatyczny włącznik świateł mijania WSM-2 , ale nie wiem gdzie go montuje niby pisze coś o stacyjce to się domyślam że gdzieś pod kierownicą.

Ja Posiadam Golfa 3 rocznik 1996 na benzyne + gaz. Niby na tym włączniku pisze że jest do silnika diesla , ale Pan mi powiedział w sklepie że może być do benzyny.

Wiecie gdzie takie coś się montuje ? :)

Z góry dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam,
Kuba39.
Kuba39
Berbeć

Postprzez pablomed » 19 lut 2014, o 00:17

Kolego możesz najłatwiej pod maską okolice akumulatora. Plus po zapłonie weźmiesz z czarnego kabla wtyczki cewki, reszta jest na schemacie.
Ogólnie urządzenie jest do kitu ponieważ w ciągu 30 sekund można sporo zajechać wjechać w coś albo mandat zapłacić
Golf odcina zasilanie świateł mijania na czas pracy rozrusznika więc ta zwłoka 10 czy 30 sekund jest kompletnie bez sensu.
Starczy 10 cm kabla i dwie diody po 3-5 Amper a mój i kolegi opis z fotkami jest na drugim forum golfa pod hasłem automatyczne zapalanie świateł raz jeszcze.
Jeśli już montować taki automacik to taki który jest załączany przez wzbudzenie alternatora.
Ale oczywiście będzie działać, możesz montować co masz.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Elektryka