mam kilka błędów które co jakis czas wracają po skasowaniu
wyczytałem że jeden to sonda lambda ale reszty nie znam
co mam zrobic
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Z tego co można wyczytać to masz wersję shareware i żebyś mógł odczytać to musisz zarejestrować (aktywować) oprogramowanie. Wersja shareware jest z ograniczeniami, dlatego wychodzi ci ten komunikat.
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Reiven, a jeśli mam LPG 2 generacji to będzie powodem ?
masz może pełną wersje vag ?
Ostatnio edytowano 11 sty 2011, o 17:00 przez k-m-r1, łącznie edytowano 1 raz
Reiven, k-m-r1@wp.pl tylko napisz jakiś sensowny tytuł bo pewnie mi wczyta jako spam
k-m-r1, nic się nie dzieje nie masz sensu dalej się bawić z Vagiem. Zapewne masz ustawioną emulację sondy na masę i wówczas pierwszy błąd musi być a drugi może świadczyć prawdopodobnie o zbyt ubogiej mieszance. Zrób sobie teścik: skasuj błędy i jeździj chwilę tylko na benzynie, jeśli nie powrócą to nie masz się czym martwić
pablomed, chciał bym jeszcze sprawdzic jaką temperature odczytuje komputer
bo nieufam sprzedającemu najpierw wcisnoł mi 2czujniki które były zle dobrane a teraz dał mioryginałtempeerature chyba czyta dobrzeale w niskich temeraturach za szybko na lpg przełancza sie tak misiewydaje bo odpalam rano przegazuje na 2 tys i mam lpg a to jednak nie jest 10 stopni
czujnik oryginalny iaalbo miał bymcosrąbniete w instalacji albo niewiem ...
dlatego potrzebuje vag pełnawersja pomoże ktos proszee
chyba że ktoś jest z wroclawia i da rade sie podpiąc
k-m-r1, LPG nie posługuje się czujnikiem temperatury oryginalnym tylko własnym wkręconym w reduktor. Jeśli opcja przełączania na LPG nie jest ustawiona w komputerku to przełączy się od razu po pierwszym przekroczeniu 2000 obrotów
VAG wskaże ci temperaturę odczytaną z czujnika który zmieniłeś, jak jest kiepski to i temperatura wskazywana Vagiem będzie nieprawdziwa. Od sprawdzenia czujnika jest omomierz i tabela norm którą znajdziesz na każdym forum.