Brak instalacji do świateł

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez zaqwsx » 21 maja 2013, o 09:02

A więc tak dostałam lampy takie jak na zdjęciach. I niestety nie maja one instalacji. I moje pytanie jest do was takie CZY DA SIĘ JAKOŚ SAMEMU TO ZROBIĆ CZY MUSZE KUPIĆ JAKĄŚ INNA INSTALACJĘ jeśli muszę dokupić to z jakich lamp żeby było najtaniej. Dodam że lampy są be ringów, i oprawki na postojów ki mam więc może coś da się zrobić a żarówki tam są dwie H7. Z góry dzięki z odpowiedz i pomoc ;-)

Obrazek Obrazek
zaqwsx
Berbeć

Postprzez pablomed » 21 maja 2013, o 15:19

zaqwsx, dodatkowej instalacji nie potrzebujesz, używasz starej, tyle że zależnie od tego jaki kształ ma gniazdo z tyłu tej lampy i od tego jaki masz typ wtyczki u siebie - nowy czy stary to możesz potrzebować przejściówki, sa dostępne.
I pozostanie ci kwestia podpięcia tak żeby przy włączeniu drogowych nie gasły mijania, chyba że miałes już wcześniej lampy z dwoma H1 to nie musisz przerabiać. Opis tej przeróbki bardzo prostej jest na forum (zamiana H4 na 2xH1)
Gdybyś od razu dał fotki tyłu tych lamp i fotki starych wtyczek toby było prościej
pablomed
Members

Postprzez zaqwsx » 21 maja 2013, o 17:30

A więc nie dał tylko DAŁA i przejsciówke mam bo stare lampy miały okrągłą wtyczkę a te co na zdjęciu mają prostokątną. I mi chodziło tylko o to podłączenie tych żarówek w lampie już bo reszta to wiem jak bo już troszkę czytałam na ten temat. I dzięki za odp. :-D

[ Dodano: 2013-05-21, 16:49 ]
A dokładniej to mam przy tych lampach tą prostokątną wtyczkę jednak w środku lampy są ucięte kable i żadne nie idą do żarówek. I chodzi mi o ta instalację jak mam zrobić żeby bezpiecznie świeciły i nic nie spalić ? Z góry dzięki. :-)
zaqwsx
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka