Brak iskry golf III 2.0

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 18 maja 2012, o 12:16

jakies dokładane, pewnie do świateł nieukończona realizacja.
Cewka musi być przykręcona do blachy solidnie żeby był styk ( może nie być jak lakier zostanie jako izolator), lepiej dorobić dodatkowy kabel masowy od śruby mocującej cewką do śróby jakiejkolwiek przy silniku, np od pokrywy zaworów czu króćca wody
pablomed
Members

Postprzez Opik » 18 maja 2012, o 15:59

Poogarniałem sobie dzisiaj pod maską kabelki na ładnie i tamten kabelek o którym pisałem jest jakąś magiczną masą pomiędzy cewką a blokiem silnika, czyli to o czym kolega wyżej napisał
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez gawior » 22 maja 2012, o 07:54

Cewka musi być przykręcona ze względu na masę. U mnie dochodzi jeszcze do tego z innego miejsca płaska plecionka miedziana.

Jeżeli chcesz używaną oryginalną cewkę w bardzo dobrej cenie to daj znać na PW. Ja cewkę miałem za 30zł, ale to ja. Jednakże z wysyłką będzie na pewno taniej niż 90zł :)

Co do podmiany cewki i braku iskry, to masz jeszcze czujnik halla odpowiedzialny także za podawanie iskry w konkretnym momencie.
Jak padnie, to masz brak iskry, mimo że cewka i reszta jest sprawna. Skoro podmieniłeś cewkę i dalej to samo, to obstawiam halla

Odłącz wtyczkę od halla ( najlepiej jest wyjąć aparat zapłonowy ). Na lewy i prawy pin podłącz zasilacz 12V, do jednego "+" a do drugiego pinu "-".
Od środkowego daj plus żarówki i do minusa zasilacza. Kręć aparatem. W momencie jak halla trafi na wycięcie w przesłonie, to powinna się zapalić lampka, jak na przesłonę, to gaśnie ( mogłem tu pomylić kiedy zapala, a kiedy gaśnie ). Jak tak się dzieje to hall sprawny, jak nie to out.

Bywa czasem, że hall przestaje pracować i auto zgaśnie jak się nagrzeje. Jak ostygnie to odpala i tak w kółko.

Jak byś był z moich okolic, to bym mógł ci użyczyć części, bo mam i cewkę, i cały aparat, kable WM itd. ( mam w zapasie trochę rzeczy, tak w razie czego :) ).
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Elektryka