brak isry

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

brak isry

Postprzez damiansc » 15 paź 2011, o 17:43

witam.wrocilem do domu zostawiłem samochód rano chciałem odpalic i nic brak iskry i tak nistety stoiod pół roku cewka sto procent sprawna sprwdzona w innym aucie prosze jesli to mozliwe o jak najdokłaniejszą pomoc samochod to golf III gti 2.0. Chciałbym wiedziec na ktorych kablach ma byc napiecie gdzie i jak czego dalej szukac procz cewki
damiansc
Berbeć

brak isry

Postprzez killah » 15 paź 2011, o 21:47

do sprawdzenia czujnik położenia wału chociaż na zimnym powinien odlapać ale ja dam sobie coś odciąć że to to w tym przypadku.
killah

Postprzez marianski696 » 15 paź 2011, o 21:49

Jak samochód stał pół roku to podładuj akumulator zanim cokolwiek będziesz sprawdzał :) Ciężko pomóc. Sprawdz czy sprawne są : układ wtryskowy , pompa paliwa , kable wysokiego , przeczyść kopułkę. W sumie bez wglądu w samochód nic nie można stwierdzić. Spróbuj wszystko podociskać powycierać, ale nie jesteś sam :D mi dziś padł golfiak tyle że właśnie cewka, już zamówielm nową :) pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu
marianski696
Czytacz

Postprzez killah » 15 paź 2011, o 22:31

marianski696 napisał(a):Jak samochód stał pół roku to podładuj akumulator zanim cokolwiek będziesz sprawdzał :) Ciężko pomóc. Sprawdz czy sprawne są : układ wtryskowy , pompa paliwa , kable wysokiego , przeczyść kopułkę. W sumie bez wglądu w samochód nic nie można stwierdzić. Spróbuj wszystko podociskać powycierać, ale nie jesteś sam :D mi dziś padł golfiak tyle że właśnie cewka, już zamówielm nową :) pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu

w 2.0 agg/ady powodem braku iskry jest padnięty czujnik położenia wału.
killah

Postprzez marianski696 » 17 paź 2011, o 20:14

Właśnie dziś wyczaiłem że to nie cewka mi padła tylko właśnie czujnik halla. Jest tego trochę na allegro, najlepiej zamówić cały aparat zapłonowy. Pozdrawiam i daj znać czy wymiana aparatu/ czujnika coś dała
marianski696
Czytacz

Postprzez BialyUst » 17 paź 2011, o 22:33

sprawdz kostke stacyjki ja tak mialem w Mk2 ze kostka sie popaliła i krecił normalnie wsyztsko chodziło a nie dawała sygnalu na iskre wymienilem kostke i działa do dzisiaj
BialyUst
Members

Postprzez lantos » 17 paź 2011, o 22:53

:cwaniak: macie może foto w którym miejscu znajduje się czujnik położenia walu w 2.0ADY ?? ;-)
lantos
Czytacz

Postprzez killah » 18 paź 2011, o 10:15

marianski696 napisał(a):Właśnie dziś wyczaiłem że to nie cewka mi padła tylko właśnie czujnik halla. Jest tego trochę na allegro, najlepiej zamówić cały aparat zapłonowy. Pozdrawiam i daj znać czy wymiana aparatu/ czujnika coś dała

2.0 agg to i bez czujnika halla jeździ...
killah

Postprzez BialyUst » 18 paź 2011, o 16:00

lantos napisał(a)::cwaniak: macie może foto w którym miejscu znajduje się czujnik położenia walu w 2.0ADY ?? ;-)
zchyl sie pod auto to napewno go zobaczysz
BialyUst
Members

- - -

Powrót do Elektryka