Witam mam problem bo nie działa klakson w golfie nie wiem co może być przyczyną. Poprzedni właściciel zmienił kierownicę na sportową i klaksonu nie ma. Odkręciłem kierownice i z pod kierownicy wychodził jeden kabelek z wtyczka czarny kabel prawdopodobnie masa choć pewny nie jestem. Sprawdzałem próbówka czy jest prąd na tym kablu i nie ma co mi możecie doradzić/pomóc w tym temacie bo jestem w wielkiej kropce.
To zakładaj oryginalną bo za kombinowanie z kierą są mandaciki jesli nie ma atestu
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
klakson jest po prawej stronie z przodu pod zderzakiem odłącz jedną wtyczkę podłącz miernik albo żarówkę i sprawdź czy dochodzi napięcie, oczywiście sprawdź bezpiecznik chyba nr. 13, jak bezpiecznik jest dobry a nie ma zasilania to wina leży pewnie w kierownicy albo w kablach innej opcji nie ma
Bezpiecznik jest ok bo sprawdzałem, tak jak pisałem kierownica jest sportowa założona i z deski do kierownicy jest poprowadzona jeszcze dodatkowa przedłużka do kierownicy i z niej wychodzi jeden kabel zakończony wsuwką i na niej nie ma napięcia, ale będę sprawdzać jeszcze raz miernikiem bo wtedy sprawdzałem probówka i nic nie wykazało.
tak jak pisał pawelek03576 sprawdź sam klakson u mnie jest to samo po sprawdzeniu okazało się ża klakson trup musze kupić nowy w sensie stary na szrocie gdzieś.