Brak kontroli od świateł, nie piszczy po otworzeniu dzwi

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez jasiu0997 » 9 kwi 2012, o 16:07

Witam jestem nowy, kilka dni temu kupiłem golfa 1,6 aft cabrio bon jovi, i mam w nim kilka problemow a mianowicie
nie pala mi sie te zielone oczka ze sa swiatła właczone na liczniku, nie pali sie tez od przeciw mgłowych ani kontrolka od poduszek albo pasow ( zarówki podmieniane)
pali mi sie cały czas po lewej stronie ABS i kiedyś sie świeciło poduchy ale spalona zarówki(abs działą)
nie piszczy ze mam zapalone światła gdy otworze dzwi
i niema blokady kierownicy :(
pomozecie coś??
jasiu0997
Members

Postprzez michaal » 9 kwi 2012, o 20:04

Co do kontrolki zapalonych świateł w liczniku to takiego czegoś nie było seryjnie w golfie 3. W niektórych licznikach można włożyć żarówkę i będzie działało szukaj na forum, albo wstawić licznik od ibizy to tam była kontrolka. Ewentualnie kupujesz zieloną diodę i próbujesz gdzieś w ją wlutować tak aby było widać że masz włączoną. Była jeszcze kontrolka w przełączniku świateł ale ona włączała się po przekręceniu.
Ikonki od pasów w golfie też nie zobaczysz bo vw nie montował czujników i przekaźników. Ten rarytas można spotkać w wersjach z USA
CO do kontrolki od przeciwmgielnych to znajduje się w przełączniku świateł, może tam spalona.
Co do piszczenia że masz zapalone światła sprawdź czy masz przekaźnik 36 bo on od tego jest.
michaal
Badacz tematu

Postprzez jasiu0997 » 9 kwi 2012, o 21:18

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
posiadam seryjny licznik
3 kontrolka od lewej to co to jest w takim razie??
wiem wiem na przełączniku świateł zapala sie od przeciw mgłowych ale ale na liczniku 2 i 11 nie powinny sie również zaświecić?
po lewej stroniekierownicy sa te dwie kontrolki abs i ab na liczniku tez, wiec i na liczniku powinny sie zapalić i zgasnąć czy się myle ??

widac ze przy liczniku nigdy nie było grzebane
przekaźnik sprawdze jutro
bardziej mnie martwi ze kontrolka po lewej stronie cały czas się pali abs i ab (tyle ze ab sie ponoć ostatnio spalił chodzi o zarówke :P)
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
jasiu0997
Members

Postprzez mariusz325 » 9 kwi 2012, o 21:26

Hmmm sam jestem teraz zdziwiony ,jak znajde troche czasu to musze rozebrać u mnie i zobaczyc.
mariusz325
Gaduła

Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 10 kwi 2012, o 01:33

U mnie brak piszczka oraz blokady to była wina stacyjki oraz jej kostki
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez Bradley » 10 kwi 2012, o 09:33

Jak przekaznik od piszczka jest to wina lezy tak jak slawek5t, napisal w kostce stacyjki.
Jak zmienialem licznik na ten z Ibizy to kontrolka swiatel po prostu sie swiecila, nic nie trzeba bylo robic.
Przeciwmgielne, pasy, okladziny hamulcowe, ABS, poduszka, nie swieca na liczniku.
ABS dziala a pali sie kontrolka po lewej kolo przelacznika swiatel? Ta kontrolka w licnziku Ibizy (a te z mk3 cabrio sa dosc podobne) sprzezona jest razem z kontrolka hamulca postojowego. Widac to podczas odpalania silnika. W momencie kiedy gasnie reczny, gasnie ABS.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk

- - -

Powrót do Elektryka