brak lewego tylnego światła

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez luzak » 18 gru 2011, o 17:00

witam... mam wielki problem w tym tyg wyjeżdżam dość daleko a nie świeci mi tylnie prawe światło i nie wiem co jest przyczyną :( sprawdziłem żarówkę jest ok, styki przeczyściłem i dalej nic ;/ wkładka tez jest ok bo zamieniłem stronami czy to wina może kabli ? i co najlepsze wysiadła również pompka od zamka centralnego ale przy poruszaniu kablem łączącym wkładkę lewa i prawą zaczęła znowu tłoczyć powietrze i już całkiem się zdezorientowałem :( jutro wybieram się do kolegi w celu zmierzenia prądu miernikiem. Co może być tego przyczyną czekam na pomoc :( pozdrawiam

REGULAMIN PISANIA TEMATÓW
4.1 - Temat - Powinien być sprecyzowany ,nie pisz rzeczy typu "co jest?" "nie działa?" "i co teraz!?"
- poprawione - prezesik25
Ostatnio edytowano 18 gru 2011, o 21:29 przez luzak, łącznie edytowano 2 razy
luzak
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 18 gru 2011, o 20:57

pewnie przewody uszkodzone
zdejmij zaslepke osłone pod progiem bagażnika i zobacz jak przewody wyglądają

sprawdz mase czy dochodzi czy nie wypiete coś jest

a tobie nie swieci wszystko czy tylko pozycyjne?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez luzak » 18 gru 2011, o 21:37

tylko pozycyjne światło, przewody na 1 rzut oka wydaja się ok ale jutro przy normalnym świetle sprawdzę to jeszcze raz...
luzak
Berbeć

Postprzez Zico63 » 18 gru 2011, o 21:41

Czy Kolega ma fabryczny hak z gniazdem 13-pin? Wówczas i do wiązki świateł i do pompki dochodzi stały plus. Uszkodzenie w gnieździe może powodować taką awarię. A co z pozycyjnym przednim?
Zico63
Members

Postprzez luzak » 18 gru 2011, o 22:18

nie posiadam haka, a co do pozycyjnego przedniego to również nie działa... sprawdzałem teraz również światła postoju i lewa strona nie działa :(
luzak
Berbeć

Postprzez Zico63 » 19 gru 2011, o 00:24

Zacząłbym od starannego sprawdzenia bezpieczników 7, 8 i 21 oraz opisania, punkt po punkcie - czego ostatecznie nie ma Kolega czyli jakie urządzenia nie działają.
Zico63
Members

Postprzez strzeliniasty » 19 gru 2011, o 00:37

hehe kolega mial taka sytuacje ze swiatlo cofania mu nie swiecilo, wymienil wklad, sprawdzil kable, wyczyscil wtyczke i nic - ja podszedlem puknalem reka w lampe i zaczelo swiecic :P
strzeliniasty
Members

Postprzez luzak » 19 gru 2011, o 16:09

Światło naprawione winą był spalony bezpiecznik ;/ również światło cofania było niesprawne, ale już jest ok wystarczyło psiknąć WD na wtyczkach od czujnikach i działa. Niestety nie mogę sobie poradzić z zamkiem centralnym :( wina jest najprawdopodobniej w pompie ponieważ nie działa jeden z "transformatorków" sterujący powietrzem 2 z nich działają a jeden nie. Wieczorem wybieram sie do kumpla aby zamienić pompki jeśli nie będzie u niego działać to czeka mnie jazda na szrot... Dzięki wszystkim osobą za pomoc !! pozdro

[ Dodano: 2011-12-19, 20:51 ]
szykuje się kolejny wydatek niestety :( po zamianie pompek moja okazała się wadliwa :kwasny:
luzak
Berbeć

- - -

Powrót do Elektryka