Po długiej nieobecności muszę w końcu zamknąć ten temat.
A więc - podświetlanie climatronica naprawione!
Chodziłem po sklepach mot. i pytałem o oryginalne diody w oprawce. W każdym sklepie słyszałem, że tego nikt nie sprzedaje, i tylko na zamówienie trzeba kupować, z ASO, za cenę ok. 30 zł/szt. Przyjrzałem się jednak dokładniej samej oprawce z diodą. Tam jest zwykła dioda, której nóżki(druciki) owinięte są na zewnątrz oprawki. Wyciągnąłem jedną diodę, poszedłem do sklepu elektronicznego, dostałem identyczne diody (4 szt. za 1zł/szt
), w domu wstawiłem diody i owinąłem ich nóżki w oprawki, podłączyłem do panelu i wszystko już działa.
Podsumowanie:
Prosty demontaż diód, wizyta w sklepie, wydane 4 złote, 10 minut roboty w domu i GOTOWE
Świeci idealnie, ani za ciemno, ani za jasno.
Więc sorry Panowie, jeśli ktoś chce, niech kupuje zestaw od Lediker, płaci 30 zł i traci więcej czasu na montaż.
Mój sposób naprawy jest banalnie prosty, tani i szybki. Aha, jeśli ktoś będzie narzekał, że nie chce zielonych, tylko inny kolor, to w sklepie w którym byłem sprzedawca miał też inne kolorki tych diód, więc nie problem wybrać co komu pasuje. Jeśli ktoś chce wiedzieć gdzie w Jeleniej Górze kupiłem, pisać na priv.
To jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Jedni się ze mną zgodzą, inni nie, więc szanujmy siebie nawzajem.
Pozdrawiam
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...